Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Tak... Obchody byly odporné? ... A co ostatní starší a staré věci? 8-o ... Také se vám zdají odporné? ... Jen vy jste dokonalý, protože jste nový, mladý, blýskající se novotou?

Jste si vědom aspoň toho, že jste přestřelil a že spoustě lidem to přijde líto? Někteří ty obchody vlastnoručně stavěli, pracovali v nich, léta v nich nakupovali... a taky žili, nebyli to žádné chodící mrtvoly (jak se vám asi zdá)... :-/ 

Jestli nemáte prarodiče, tak to je mi vás líto. Holt už to tak na tom světě chodí, že staří lidé umírají, staré věci dosluhují a jsou nahrazovány novými. Nikdy ale nemáte záruku, že nové je lepší, někdy to jen chvíli lépe vypadá... Ach jo.

5 5
možnosti
KV

Dám příklad: Měl jsem nožní pumpu k dofukování pneu u auta... ale někde jsem ji zašantročil... a tak jsem si koupil "stejnou" - jenže nevydržela (a to doslova) ani dvě šlápnutí a zkřivil se píst (???) ... ;-D ;-€ Rv ... jestli je mi něčeho líto, tak toho, že dřív se věci (na lidský pohon) dělaly kvalitnější - a bohužel už tuto kvalitu neseženete.  :-( ... Skoro všechno je pouze "Made in China".  Rv

5 0
možnosti
BM

V "povídání" o době za komančů, na který dáváte odkaz, je uvedena jedna velká nepravda...pře rokem 1989 u nás volby nebyly povinné! Ale jinak karma!

2 5
možnosti
JJ

Volby před rokem 1989 sice formálně povinné nebyly, ale...

V roce 1971 jsem byl ve 3. ročníku VŠ. Když se konaly volby, museli všichni studenti volit ve škole, tzv. manifestačně. Ročníkový učitel nás shromáždil v určitou hodinu a všem nám oznámil, že kdo půjde za plentu, bude vyloučen ze studií. Nikdo z nás za tu plentu nešel, protože by to znamenalo negativní zápis do kádrových materiálů a trvalou diskriminaci.

V době normalizace už byly výsledky nekontrolovatelné, takže tzv. volby byly jenom formalita.

6 2
možnosti
PZ

zajimave jak v mnoha diskusich lidi probiraji papir, televize, mandarinky, baraky a dalsi osobne prospesne veci coz je vicemene pravidve a navazuje to na jistou jinou vec... ja bych jen upozornil ze to nejstraslivejsi co tady bylo byla ta moralni devastace naroda vychovou tak nejak po socialisticku. Coz se projevilo nasledne po 89

17 2
možnosti
JK

Nejhorší morální devastace národa přišla po revoluci, kdy vítězí lež a prachy, ruku v ruce s konzumní společností:-)

11 11
možnosti
AK

Komouši šli od válu.

Jsou definitivně a jednou pro vždy pryč a nevrátí se k moci i kdyby si to přálo 100% občanů.

Tak proč proti nim pořád bojujeme?

Je opravdu tak příjemné bojovat s neexistujícím nepřítelem? Vždycky musím vyhrát..

Je v tom kariérismus? Jak se dostanu k titulu Bloger roku spíš? Když budu nadávat na komunisty, nebo když napíšu, že za nich byla menší kriminalita?

To opravdu v současnosti nejsou žádné palčivé problémy, které by si zasloužily pozornost a tak nezbývá než se obrátit k minulosti?

10 5
možnosti
JC

Přesně tak. Ale autor prvoplánově napíše něco, co rozvíří diskuzní vášně a navíc - na tohle se karmuje jak o život. Přitom je to plácání do vody a přesýpání písku. Nic se nevrátí a takové to strašení komunistama, to se některým moc hodí. Mimo jiné právě k odvádění pozornosti od problémů dnešních.

10 2
možnosti
JH

Jen napíšu, vlastně už ani nevím kdo to byl ( vložky, banány, papír wc), pane s tím už jste se dostal do sekce  ztrapněloušů. Oddechl jsem si a teď si jdu teprve přečíst Váš blog.

1 0
možnosti
PK

P79e49t74r 48K72r97a45m70a50r

21. 1. 2014 20:07

Docela pritrouble srovnani, kdyz uvazim ze vse co za dvacet let tady bylo ,,zlepseno,, je na dluh. Dluh firem skoro 2 bil., dluh obcanu skoro 2 bil., a verejny dluh 2 bil. Vynos z privatizace se odhaduje na 7 - 8 bil. v dnesnich cenach - rozkradeno, zlaty poklad - rozkraden atd. atd. atd. Pokud nekdo napise takovy clanek, tak bud nema pud sebezachovy, nebo neplanuje nikdy mit potomky a zije stylem : mam plne korytko , ze vepredu stoji reznik s nozem je mi jedno.

11 10
možnosti
KV

Mladý muží, zřejmě znáte situaci v Čechách... Tady u nás, na Moravě, to bylo jiné! ;-)R^ Soudím tak podle toho, že jsme ještě zcela nedávno projížděli v Čechách velmi zanedbanými vesnicemi (konkrétně v podkrkonoší!!) - kdežto v moravských vsích měli lidé úplně jiný vztah ke svým stavením a příbytkům. 

Možná to svědčí o tom, že na Moravě jsou lidé pracovitější a tedy si svůj dům, svůj hrad vždycky rádi a s nadšením zvelebovali a zkrášlovali, zatímco lidé v podkrkonoší byli (a možná dodnes jsou) pořádně líní :-(, než aby se něčím takovým vůbec zabývali...  Rv

Věřte mi, v moravských vsích nikdy nebylo zdaleka tolik šedých a otlučených stavení, jak to popisujete! Ani za komunistů...   Vztah (či nevztah) ka majetku, je v lidech...

8 5
možnosti
JB

Ano k majetku. Problém je, když domy nepatřili nikomu, ale staralo se o ně OPBH.

2 3
možnosti
MZ

Voličům KSČM by mělo být dopřáno:

1) režim Kim-Jong-Ila

2) Rudí Khmérové

3) Stalinův Gulag

4) výslech Aloisem Grebeníčkem

5) Stalinův hladomor na Ukrajině.

19 5
možnosti
MK

Já myslim, že bohatě postačí, když se teď budou mít špatně a budou závidět těm ostatním, jak se mají lépe.

8 3
možnosti
JJ

Některým z diskutujících se stýská po lidské důstojnosti, kterou za komunistů měli.

Vzpomněl jsem si na předvánoční atmosféru v 80. letech. Do obchodu přivezli mandarinky, a aby se dostalo na co nejvíc dětí, tak se prodávaly pouze po jednom kile a pouze dětem do 15 let. Každý musel počet nezletilých dětí prodavačce prokázat občankou, ve které tehdy byly zapsány všechny děti i s datem narození. Pro vnoučata člověk nemohl koupit ani deset deka. Sám jsem byl svědkem příhody, kdy prodavačka odmítla obsloužit jednu paní se slovy: "Vy už jste tady jednou byla, vás já si dobře pamatuju, nic vám neprodám! Další..."

Velice důstojně jsem si také připadal, když na přelomu 70. a 80. let svolal náš ředitel všechny zaměstnance, vesměs vysokoškolského vzdělání, rozdal nám mávátka a vyhnal nás na kilometr vzdálenou hlavní třídu, kde jsme museli mávat na přijíždějící kolonu se soudruhem Vasilem Bilakem a nějakým černošským panovníkem, který přijel do ČKD uzavřít kontrakt.

Jo, jo, lidská důstojnost byla za socialismu to hlavní!

28 3
možnosti

Nechápu, jak se obě události dotkly Vaší důstojnosti?

Ad 1) účastnící se snažili nalezt řešení problemu co nejspravedlivějšího rozdělení nedostatkového zboží.

Ad 2) to se vám může stát i dnes, je to plně v souladu dokonce i se současným zněním zákoniku práce. Bylo to placené? Dnes jsou nucení mnozí zaměstnanci dělat mnohé dokonce bez zaplacení.

7 11
možnosti
PV

Napsal jste to pěkně.R^ Tedy, pokud je to myšleno jako vtip, což byl asi váš záměr... poněvadž takové bludy už si netroufnou psát ani ti nejzarytější demagogové liberalismu.

3 4
možnosti
Foto

Které bludy máte na mysli? Konkrétně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy