Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Osobně bych nechtěl, abychom se vrátili před r.89, protože od té doby se stalo mnoho dobrého, zlepšilo se životní prostředí, technologie, vývoj, to vše by u nás mělo obrovské zpoždění, možnost vycestování, i když tady se musím přiznat, že naposledy jsem byl v "cizině" v r.2003, kousek za hranicema. Pár let na to jsem si vzal hypotéku a dnes mohu s naprostou jistotou říct, že už se nikam nepodívám, protože budu do smrti splácet hypotéku. To je prostě realita, se kterou jsem smířený. Pro zvídavé, má maturitní vzdělání, pracuji v oboru elektro, nejsem tedy, alespoň doufám, povaleč.  Jak jsem napsal, dobu minulou bych zpět nechtěl, ale pokud zde někdo kope do věcí, které se zde vybudovaly, asi je slepý. Autor píše o zničené infrastruktuře, já mohu podotknout, že ji někdo musel vybudovat. Dnes není ani na záplaty silnic, posypovou sůl, slyšíme to od silničářů každou zimu. To samé platí pro bytovou výstavbu. Jistě, dnes je v módě říkat "králíkárny", já se mohu ptát, kde by ty lidi dnes bydleli? Dosti jedincům spadl do klína byt (ze socialistické výstavby)  a to doslova za hubičku. Možná by stálo za to ty byty těmto lidem sebrat a zpětně odprodat za tržní cenu. Panečku, to by asi bylo protažených obličejů.;-D Ano, máme tu dostatek masa, zeleniny ... ovšem z dovozu. A kvalita? Nechť každý posoudí sám. Tím neříkám, že kvalitní potraviny nedostanete, ale pomalu aby si na ně vzal člověk leasig. Byli jsme soběstační, ale to je minulost a jedna z věcí, která se opravdu, ale opravdu nepovedla. Když je řeč o blahobytu, rovněž by stálo za to, aby banky zavely "okamžitě všichni vrátit dlužené peníze" a opět bychom se smáli. Zkrátka, žijeme na dluh a je jedno, kdo vládne. Komunisti uměle drželi korunu, mohu se ptát, jak nazvat zásah ČNB? To má být ta neviditelná ruka trhu? Takže zpět ani náhodou, ale mám za to, že si tu změnu lidé představovali jinak. Někteří, jakoby to nechtěli pochopit.

14 4
možnosti
Foto

I33v59o 83C21i62l80i38c64h

19. 1. 2014 16:26

Ano, tu změnu jsem si opravdu představoval jinak, než jako ten současný eurosocialismus s lidskou tváří :-/ Ale pořád je to mnohem lepší, než to, co zde bylo před rokem 1989.

9 1
možnosti
ZB

Nesnáším takovéto laciné zjednodušování, ubohé schazování jiných názorů a obecnou nesnášenlivost, kterou předvedl autor článku. 

Je na vás, že se cítíte za tohoto režimu lépe, to nakonec já také, ale proč podsouvat těm, kterým bylo lépe za "komunistu" nějaké nesmysly a s těmi polemizovat? Nepřijde vám to laciné a veskrze ubohé?

18 13
možnosti
EB

Jen by mě zajímalo, kdo se za nich měl dobře?

4 0
možnosti
JL

J50a14n 43L79i43s49a

19. 1. 2014 8:40

Český odezdismuskezdismus. A pak je úplně jedno, u jaké zdi se argumentačně nacházíte. Váš text je totiž napěchován stejnou demagogií a polopravdami, jako argumenty zapřísáhlých aparátčíků.

20 18
možnosti
JH

J57i34ř89í 64H87o74l12ý

19. 1. 2014 10:11

Až dojíte třešně tak se vraťte tam kde vás mají rádi!!!

10 8
možnosti
Foto

Pane Kopecký, souhlasím s Vámi, že ten článek nemá úroveň, ani mít nemůže. Zdá se, že ve Straně svobodných občanů je výskyt lidí se sklonem k demagogii, zjednodušování, fanatismu poněkud vyšší než jinde. Řešením je nečíst a nereagovat, což se nám dvěma opět nepovedlo ;-(

11 9
možnosti
RK

Dříve jsem zde na blogu iDnes četl hodně článků, nyní pouze občas něco. Ale vždy, pokud byl článek od tohoto autora, potom to byla dost silná pravicová demagogie, ale třeba jsem měl jenom smůlu ve výběru. Přečetl jsem i pár příspěvků v diskuzi, takže vím, že budu opakovat to, co už napsali mnozí přede mnou. Autor srovnává nesrovnatelné a to ještě naprosto nekorektním způsobem. Pro mne osobně je tento režim se vším tím hnusem, se kterým se setkávám nesrovnatelně lepším, než kdy byl reálný socialismus, přesto, nebo spíše právě proto bych si nikdy nedovolil kritizovat kohokoliv, kdo tvrdí, že "Za komunistů bylo líp". Už jen to, že zde autor srovnává stavy státu v rozpětí jedné generace je naprosto zavádějící. To by také někdo mohl popsat rozdíl stavu čínských velkoměst před 25-ti léty a nyní a vyzdvihovat přednosti vlády Komunistické strany Číny. Je úsměvné, že v tomto připadě by nebyla míra demagogie tak do očí byjící, v Číně se alespoň na oko nezměnil režim, tudíž lze pozorovat především vývoj v čase. Zatímco u nás je faktorů vícero, přičemž se lze pouze dohadovat zda-li měla na vývoj u nás větší vliv změna režimu, či pouhý všeobecný všudypřítomný vývoj. Potom bychom klidně mohli zapřádat teze ve smyslu "Jak by to u nás teď vypadalo pod vedením rudého praporu KSČ?" A to je stejně nesmyslné jako celý text článku, na který reaguji ...

14 5
možnosti
MR

Samozřejmě,za komunistů se nedalo přežívat,natož žít.Stály se fronty na všechno,maso jsme neznali,mandarinky,pomeranče,ananas jsme znali jen z propašovaných časopisů,nic se tu nepěstovalo ani nechovalo,státní fabriky byly na mizině,zadek jsme si museli utírat výhradně zmuchlaným tiskem,místo vložek ženy používaly mech,rekreace ROH za pár korun pro celou rodinu neexistovali..............ovšem teď je to supr.Nemáme nouzi o práci,můžeme cestovat,neexistují bezdomovci,bohatství státu není rozkradené,rodiče nemocných dětí nemusejí v TV "žebrat" ať se národ složí na operaci jejich dítěte,důchodci,kteří celý život makali nemají nouzi,ale kupují si letní domy na Floridě.......................jo,máme se daleko lépe:-/

13 5
možnosti
JC

;-D Taky se divím, že nás tolik přežilo.;-)

7 0
možnosti
Foto

P28a73v96e64l 61P51e47š44a63n

18. 1. 2014 23:36

Hezky to pan Polanecký vystihl. Bohužel paměť lidí je často krátká a nová generace už tu dobu nezažila, tudíž těźko si představí tehdejší šeď a bezútěšnost. Však už v závěru byl i sám režim unaven, zhroutil se prakticky sám.

12 2
možnosti
PV

P66e91t13r 43V53l48c58e90k

18. 1. 2014 23:38

to jo...........ale myslíte, že dnešní bezdomovci, nuzáci a žebráci by se za komunistů měli hůře? nebo tito lidé se do našeho vzorku uvažování už nepočítají?

2 2
možnosti
PV

P53e96t47r 90V26l47c48e98k

18. 1. 2014 23:18

Obecně  objektivně zhodnoceno, za kapitalismu naše republika prochází mnohem vyšším rozvojem a má mnohem lepší vyhlídky...dokonce i veliká část české populace má větší možnosti a žijí na lepší úrovni.......na druhé straně není vše pro občany lepší a mnozí občané si pohoršili, byť chtějí pracovat......neumějí se toliko orientovat v novém řádu a vlastnost mít jistoty není to, čemu bychom se měli posmívat a kritizovat........žádný z obou systémů není vynikající bez chyb, ale neposmívejme se těm, kteří v minulém režimu viděli pozitiva......

3 0
možnosti
TK

je nějaké pozitivum?

0 4
možnosti
AK

No právě. Za těch komunistůch byla taková nesvoboda, že ani ty dyzidentí nesměli umrznout a chcípnout spolu s ňákým potkanem, někde v kanále, nebo za vodpadkovym kontejnerem, jako dneska můžou bezdomovci. Voni  ty dyzidentí, i vostatní lidi vobecný, nemohli aspoň trochu ňáký svobody užít . Než by je komunystí nechali svobodně, někde pod větším kamenem mrazem a hladem jako ty dnešní bezdomovce uhynout, radši  jim dali možnost vobživy.

7 2
možnosti

Sakra to je agitka jak víno. To asi abychom nemuseli svůj mozek namáhat a řešit to. Ale víte ono to není ani bílé ani černé. Nebyly banány a byly otlučené domy to je pravda. Umíte se ale vžít do role člověka, který dnes má strach o práci ? To je oproti minulým dobám úplně nová věc. To vás pak nějaké pindy naší mindy  nezajímají. To je totiž pouze teorie.

6 2
možnosti
MT

To je prave to, ze z drivejsiho rezimu srovnavame banalni veci jako je nedostatek bananu, mandarinek, toaletniho papiru a pod. Dneska lide stoji frontu na uradu prace, hledaji praci, stavaji se bezdomovci a ti co jeste pracuji delani 12 hodin bez naroku na prescas ze strachu o ztratu prace, zivobyti, strechy nad hlavou a existence. To je MNOHEM horsi nez stat frontu na banany. Mnozi 'chytraci', kteri jeste maji to stesti a praci maji je nazyvaji luzry, nevzdelanci, lenochy, sockami apod. aniz si uvedomuji, ze nevi dne kdy budou ve stejne situaci. A taky ze budou. Nedostatek pracovnich mist stoupa a bude stoupat. Lepe uz nebude.

9 7
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy