Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem jasně pro současný režim. Bylo šedivé, nesvobodné, nedůstojné. Ale na druhé straně každý měl práci. A bydlení, elektřina, topení, zdravotnictví, školství, doprava, základní jídlo bylo skoro zadarmo.

Nyní je svoboda, obrovský výběr, dynamika.

0 0
možnosti
MS

Pár rozdílů mezi kapitalismem a socialismem:

Za kapitalismu byl na obchodě nápis Řezník a uvnitř bylo maso, za socialismu nápis Maso  a uvnitř byl řezník.

Američané mohli svobodně nadávat na svou vládu, a my jsme mohli svobodně také nadávat na americkou vládu.

Lidé předstírali, že pracují, a stát předstíral, že je za to platí.

.

Proč už se v Československu nezdraví "práci čest"? Protože ti prověření ztratili čest a ti neprověření práci. Čtyři stupně porovnávání v Československu: - Dobré, lepší, nejlepší, sovětské. - Dlouhé, delší, nejdelší, dočasné.

11 4
možnosti
NK

Nejvíce mě štve, jak lidé nadávají na životní prostředí. Medii zmanipulovaný dav, řve nedá se dýchat! Přitom se životní prostředí, tak výrazně zlepšilo, že to nevidí a necítí, jenom hlupáci. Za komunistů jsem často jezdil na sever, Ustí nad Labem a Teplice, to byla taková hrůza, že si to dnes lidé ani nedovedou představit. Mimochodem režim se začal hroutit v říjnu 1989 právě v Teplicích, lidé zaplnili stadion a ostře protestovaly proti katastrofálnímu životnímu prostředí. Komunisté na ně poslali pohotovostní oddíl, ale policisté se přidali k protestujícím lidem a v tu chvíli bylo jasné, že komunisté končí.

14 2
možnosti
Foto

I89v46a74n 53M41a95r62e32k

18. 1. 2014 13:50

Na vojně (ještě za komárů) platilo heslo : "Voják se stará,voják má" ,toho jsem se držel tehdy a držím se toho i dnes a nestěžuji si ani na časy minulé a ani na přítomnost,jen mě v této době občas něco velmi s**e ale to asi každého obyčejného člověka ? ! ? !  8-o R^

1 1
možnosti

Mně se žilo v minulém režimu v pohodě a v tomto směru si nestěžuji ani dnes. Podle mne  to je tím, že  jsem měl a mám kolem sebe přátele na které se mohu spolehnout a jejich  měřítkem života není jenom  honba za ziskem.

4 9
možnosti
MS

Ovci v ohradě, která dostane každý den nažrat, na noc ji pustí do ovčína, podojí ji a podrbou za ušima, se žije taky v pohodě. :-P

17 6
možnosti
MZ

A hele, další Polanský. Proč mě to ani nepřekvapuje. Nejchytřejší teenek, na kterého nikdo nemá. To je hloupé prostě porovnávat minulost se současností, protože vždy jde technologický pokrok dopředu. Důležité ale je, aby zde byl i společenský pokrok. A to je především problém, protože zde je patrná regrese, kdy i zvířata se k sobě umí chovat lépe.

8 1
možnosti
PF

P27e11t86r 74F50i20l53i67p

18. 1. 2014 12:43

Celým blogem a příspěvky se to jen hemží proti a pro, ale úplně mimo to všechno se zapomnělo na jednu podstatnou věc -  a to jsou mezilidské vztahy. Ať byl "komouš" jakej byl, lidi měli k sobě blíž a hlavně ctili člověka. Nemluvím tu o těch nahoře a složkách StB, VB apod., ale o lidech, o národu. Nebyl bohatý peněženkou, neměl každej auto a barák, ale uměl lépe žít. A když umřel, byl pohřben ve vší úctě. Je strašně ošklivé, kam dospěla tahle "civilizovaná" země, kdy se šetří i na poslední cestě. Podívejte se někdy na vývěsky pohřebních služeb a spočítejte ty, kterým se nedá zahrát ta jejich, ta poslední.;-( 

A jedna věc mne v diskuzích dopálila: lži. Bylo tak špatně, že po vystudování VŠ bydleli v 1+1. Když dodělá dneska většina VŠ, má snad na koupi bytu? A jak to, že vystudoval VŠ, když bylo tak špatně? A kecy o hladu... jistě, nemohli jste mít k obědu lososa, ale zákaldní potraviny byly pokud si pamatuju vždycky. Že nebyla pravá svíčková? A kdopak si ji dneska dává? Moje pratetička říkává: dobře už bylo. Jenže ta se narodila za Rakouska Uherska. Děsný - do školy chodila pěšky, protože ještě nebyly školní autobusy... :-)

16 10
možnosti
Foto

I73v46o 58C12i86l22i58c52h

18. 1. 2014 12:52

Těmi lepšími mezilidskými vztahy máte na mysli to, jak se lidé báli něco říct i před sousedem, protože jste nikdy nevěděl jestli Vás neudá?

Co se týče těch bytů, tak já si naopak vzpomínám, že na přidělení bytu se čekalo dlouhá léta až desítky let a proto v jednom bytě velice často žily tři až čtyři generace.

17 4
možnosti
JH

J33a83n 16H36l78e84d17í51k

18. 1. 2014 12:31

v tragicky přelidněné Zeměkouli bude zřejmě-- tak do 50 let--  nutné zavést vojenskou totalitu, většina lidstva zdivočí a nebude vůbec kam utéct  ((už dnes znatelné))

1 0
možnosti
JT

Pane Šustku, Vám se evidentně život nepovedl. Z toho všeho pramení Vaše evidentní frustrace a žlučovité výlevy, které se snažíte vyargumentovat marxistickými myšlenkami. Že psychicky narušený jedinec skočí pod vlak, za to může státní zřízení? Jasně, za komunistů se tyto osoby automaticky zavíraly do ústavů a byl od nich klid. To, že mezi nimi bylo i plno duševně zdravých, ale pro režim nepohodlných, je podle Vás v pořádku. Čím méně Šustků bude mezi námi žít, tím rychleji překonáme ten postkomunistický marasmus. Právě o tyto Šustky se opírají strany nově vznikající vlády. Pane Šustku, podejte prosím trestní oznámení na kapitalistické zřízení a možná i na to feudální. Třeba se Vám pak uleví.

14 2
možnosti
Foto

Nejsem pan Šustek, ale miluji ironii. Mám rád i černý humor. A tak jsem si představil Váš článek bez všech reminiscencí na „komunismus“. Odvážím se tvrdit, že by mnohý nabyl dojmu, že píšete o dnešku. Ale jak říkám, mám rád černý humor.

3 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy