Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

Ve skutečnosti jen 2 % lidí pracujících v zemědělství živí zbytek. Ostatní jsou živeni. No a co jako? Článek je jenom typický výblitek ze sekty zvané Strana Svobodných občanů. Snižte daně a bude to úžasné! Nebude! Není důvod.

4 12
možnosti
LJ

Az na ten slovnik s vami souhlasim.

4 0
možnosti
Foto

Co dodat k tomuto názoru, snad jenom komunistické - pracují jenom dělníci a pracující zemědělci, vytvářejí hodnotu a nadhodnotu, ze které všichni žijeme.

Co tím chtěl básník říct je nad slunce jasné. autor si myslí, že vytváří hodnoty a tedy živí společnost jen ti, kteří pracují ve výrobní sféře. A ostatní se vezou zadarmo. To je jen důkaz toho, že mnoho z nás neví o fungování společnosti a žebříčku hodnot téměř nic. Postoj ke vzdělání, k úctě ke starším dostává v ČR na frak skrze finance a tržní schemata.

4 3
možnosti
AW

A22l80e73š 66W81o39l83k30e56r

23. 1. 2015 13:42

Máte nějaké srovnání s ostatními státy? Zdanění a přerozdělování je tu hrozné o tom žádná. Ale je to také o produktivitě práce. Že menší počet dělníků dokáže uživit víc doktorů je dobrá zpráva. :-) Jak už tu někdo psal: jde o smysluplnost práce.

1 0
možnosti
KS

No ale to je parádní pokrok! :-) V desátém století muselo být padesát lidí na poli, aby uživili jednoho úředníka, šlechtice, bojovníka nebo duchovního. Ve čtrnáctém století už to bylo jen deset lidí. A teď 1/3 člověka uživí jednoho celého. :-)

7 0
možnosti
LN

...ano... jsem blb...nepozorně jsem četl nadpis....místo zbytek mi vyšlo dobytek....

4 1
možnosti
JB

J50a32n 34B81u14r74i37a96n

23. 1. 2015 12:14

Mimochodem, autore, teď jsem si Vás proklepl a Vy děláte v bankovním sektoru! Když to přeženu, tak bankovní sektor rovněž v podstatě nic netvoří a je to v podstatě příživník na výdělečných činnostech (průmysl a zemědělství). Neměl byste si zamést prvně před svým prahem a svědomím?

16 8
možnosti
JN

To přece není pravda.

5 1
možnosti
JT

A co je na tom tak divneho ? Zena na materske => chlap zivi ji, sebe a dite. A je to tak v poradku. Pokud maji vic deti, zivi o to vic lidi.

3 0
možnosti
JT

Souhlasim s tim, ze prerozdelovani je prilis velke, ale ty vypocty nemate dobre. Kdyz nekdo neni ekonomicky aktivni, tak to neznamena, ze ho plati stat. A naopak, kdyz nekoho plati stat, tak to neznamena, ze neni ekonomicky aktivni. Vice realite odpovida necelych 50%. 25% prilis mladych, 25% prilis starych, neco malo nezamestnanych.

3 0
možnosti
JK

Chtěl jsem tu něco napsat... ale protože tomu rozumím jak koza náklaďáku a kapacitu na to se o tom něco dozvědět nemám, tak raději nenapíšu nic :-)

0 0
možnosti
JK

Snad jen to, že v mém okolí žijí z podpory především RÓÓÓMOvé a ti ostatní nějak SMYSLUPLNĚ (to je zde důležité slovo) pracují.

1 0
možnosti
AK

Jste členem strany, která se domnívá, že nejlépe se o sebe postará každý člověk sám a také to doporučuje.

Pokud za člověka považujeme pouze zdravého a dospělého vlastníka, není nijak náročné se uvedeným doporučením řídit.

Když však do množiny lidí zahrneme i ženy na mateřské dovolené, děti, starce a nemajetné vrstvy, je to doporučení jen obtížně realizovatelné.

7 1
možnosti
JT

Trosku jste to modifikoval. Kazdy clovek se ma postarat sam o sebe a o svou rodinu.

8 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy