Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Měl jsem to podobně jako pí. Stehlíková, nikdo z nás, ligistů, problémy s alkoholem nemá. Vzdycky jde totiž o to, KDO co dělá. Já nejsem proti zrušení věkové hranice pro požívání alkoholu, ale vždycky je třeba rozlišovat a přistupovat k tomu rozumně, ne dogmaticky. Mám zkušenost s tím, že rozumný přístup jedné strany vyvolává většinou rozumnější přístup strany druhé.

1 0
možnosti
JR

J16a95n 72R93á48ž

22. 1. 2016 12:15

Tentokrát nesouhlasím!

Osobně jsem měl štěstí, že jsem se v patnácti tak ožral, že až do vojny jsem, mimo piva, nemohl alkohol cítit. Ale spolu prožíval jsem tvrdé alkoholové excesy mých kamarádů a kamarádek a viděl následky. Mladý člověk nemá vypěstované zábrany, které staršímu brání, aby se opíjel "do mrtva" a neznám nic nechutnějšího než když teenagerka zcela namol se potácí po ulici.

Jsem proti státní buzeraci, ale zákaz podávání alkoholu mladistvým podporují.

0 1
možnosti
Foto

Mladiství pod vlivem alkoholu ohrožují své zdraví a v některých činnostech pochopitelně i zdraví jiných. Alkohol a jeho metabolity jsou toxické, čím nižší věk, tím větší náchylnost ke vzniku obtížně řešitelné závislosti.

V alkoholovém opojení se lidé dopouštějí bizarních činů a jednání, které by je za střízliva ani nenapadly. V rámci těchto aktivit mohou být nebezpeční nejen sobě, ale i druhým. To se samozřejmě týká opilců libovolného věku, nicméně s ohledem na fyzickou a mentální zralost, resp. nezralost mohou být tyto škody v případě mladistvých a dětí závažnější.

2 1
možnosti
JS

jak jsem psala níže, za mlada jsme „kalili“ první ligu a z nikoho se alkoholik nestal, prostě to patřilo k době, že se šlo v sobotu na disko a tam se pilo..

2 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. nalitý mladistvý vždycky byl a vždycky bude problém. S puberťáky je totiž ta potíž, že mají co dělat, aby odhadli určité řekněme krizové situace za střízliva, natož když se cinknou, nebo totálně zežerou. Jistě, i my jsme byli mladí, a i my jsme pili. A také jsme dost často měli více štěstí než rozumu, že jsme to vůbec přežili. Určitá represe je v tomto případě naprosto namístě, neumím si představit, že byste Vy sám chtěl potkat dejme tomu v noci na silnici nalitého sedmnáctiletého kluka na motorce, nebo jít pod balkonem, kde se alkoholem zesupermanovatělý mládenec před svou dívkou rozhodne dokázat, že umí chodit po zábradlí...

2 2
možnosti
PV

Na to, že monstrózní kontrolní akce nejsou v souladu se zákonem, poukázal již Varvařovský:

http://www.ochrance.cz/fileadmin/user_upload/Kancelar/informace_106/2012/22_2012_odpoved_-_priloha.pdf

... jenže se mu vysmáli, protože pro PČR zákony neplatí.

0 0
možnosti
MP

Musim se priznat, ze by me docela zajimalo, jak podobna statistika vubec vznika. Pokud se nepletu, tak nema policie zadne zakonne pravo, jak zjistovat, jestli je mladistvy pod vlivem.

4 0
možnosti
JC

Pletete se. Má to právo. Proč, si myslíte, že jsou různé "zátahy" po hospodách a diskotékách včetně dechových zkoušek na alkohol? Jistě, další "konání" je už, při pozitivním výsledku, v součinnosti s rodiči, ale policajti na tu zkoušku právo mají.

1 5
možnosti
ZB

Ve statistikách jsme na tom v požívání alkoholu dětmi a mladistvými v porovnáním ze světem velice špatně,jsme mezi prvními.To není dobré a je s tím potřeba něco dělat,abychom neskončili jako Rusko....

3 8
možnosti
JC

Pane Bárto, Vy už jste úsměvný až směšný, jak i do tohoto tématu zatáhnete to zlé Rusko.:-)

A jenom pro Vaši osvětu - mladiství vždy zkoušeli, zkoušejí a budou zkoušet, jak chutná alkohol. Můžete se třeba pominout, ale takový byl, je a bude život. A pokud to bude jenom ten alkohol, tak to je a bude ještě docela dobře ...

3 0
možnosti
JK

Také jsem chuť alkoholu zkusil před dovršením 18 let. Osobně jsem rád, že policie v této oblasti koná. Za sebe mohu říct, že kdyby byla konzumace alkoholu pouze na zvážení rodičů, tak bych tehdy popíjel daleko více a nejsem si jistý, jak bych na tom byl dnes :-)

1 4
možnosti
JS

Od šestnácti jsem pila a dost každou sobotu, přes týden normálně do školy - andílek,ale sobotní večer to byly prostě pařby do rána, kdyby nám tenkrát dělali kontroly, tak to by byly asi rekordy.. Vím,že to není nic k chlubení,ale tak jsme prostě žili a přežili, z nikoho není alkoholik, nebo tak něco.. Jo a rodiče byly abstinenti ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy