Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Taky mám někdy pocit, že se pomalu, ale jistě dopracováváme k systému, kdy si budou moci ženy koupit kalhotky jen proti potvrzení, že pracují na žebříku. :-)

8 0
možnosti
JH

Píši to pořád dokola. Náš současný, důchodový systém je komunistický relikt, zavedený v roce 1949. Měli jsme 27 let na jeho zrušení, ono to totiž o moc rychleji nejde, ale ani jedna strana se neodvážila do toho říznout a říci na tvrdo, platby do systému se budou postupně snižovat, důchody se budou postupně snižovat a za dvacet let nebudou žádné povinné odvody ani státní důchody, jen takové, jaké si každý občan zajistí sám. Nazdar. A nemusili bychom do nekonečna řešit důchodový věk, valorizace, deficity účtu. Stejně by to šlo provést i u zdravotnictví. Otázka je, zda by občané skutečný kapitalismus s odpovědností za svůj život chtěli. Zatím to vypadá tak, že kapitalismus ne, raději socialismus, takže se to bude řešit do nekonečna.

15 1
možnosti
Foto

R^ Také se státním důchodovým systémem nesouhlasím. Ač sama již starobní důchod pobírám.

Jenže já jsem, Jaromíre, asi ještě radikálnější. Ať se přestane povinně na důchody odvádět (dělá to 28 % hrubé mzdy). A ať všem vrátí, co do důchodového zabezpečení odvedli.

1 0
možnosti

Ale najdou se lidi, kteří by si na takového exota (i v neděli) dokonce koupili lístek. ;-)

0 0
možnosti
JO

J98i65ř16í 40O37u53š38k24a

26. 9. 2016 15:46

Píšete :V nejlepším případě bude produkovat pro budoucí seniory takové penze které ani nebudou schopné pokrýt základní životní náklady.

No víte ony ty penze budou z daní těch daňových poplatníků (dnešních dětí, které vychovávají dnešní nesobečtí rodičové) .Takže dnešní bezdětní si budou užívat peníze ze systému, do kterého nepřispěli.

1 1
možnosti
DP

A proč chcete trestat ty, kteří děti z nějakého důvodu mít nemohou ?

1 0
možnosti
PV

skoda ze celkem rozumny clanek pohnojite lzi o spartakiade, ve druhe tride po vas nikdo secvicovani nemohl chtit.

0 3
možnosti
Foto

J34a72n94a 85M46a14j53o90v86á

26. 9. 2016 20:12

Proč ne? Já cvičila jako prvňák

1 0
možnosti
IM

I68v22a76n 88M60i69n32á38ř

26. 9. 2016 12:46

Stát vedený růžovými socany potřebuje, aby bezdětní pracující, finančně kompenzovali chování "nedotknutelných" - kterým naopak umožňuje mít třeba 10 dětí a ... nepracovat !!!

16 2
možnosti
FN

Jedinou šancí není pouhá výměna stávající garnitury za jinou, je nutné, aby nová politická generace zeštíhlila stát na absolutní minimum, drasticky osekala vlastní pravomoci a postavila lidi před skutečnou zodpovědnost za vlastní osud.

Ano, změnit! Ale otázka je za koho?

Lidé se již o změnu snažili a výsledkem byl úspěch pseudostran, které se dostaly i do vlád. Ale nikdy z jejich činnosti nevzešlo nic dobrého. Vzpomeňme Stranu zelených, Vzpomeňme Bursíka nebo Kateřinu Jacques a jejich současného následovníka, M. Stropnického (to se normálním lidem otevírá kudla v kapse). Dále Věci veřejné s Karolinou Peak, Radkem Johnem nebo Vítem Bártou. Lidé vždy doufali ve změny, ty ale nepřišly. Co přišlo, byly jen další čachry nových politiků, kterými obohatili politickou scénu.

11 0
možnosti
MC

První odstavec velmi trefný. Šáhnul jste pouze do levice. Tak čemu se divíte. Musíme zvolit extrém. To je zodpovědnost a maximální svoboda pro jednotlivce. To je opravdová pravice, nikoliv socialističtí pravicoví extrémisté, ale řádný pravý politický extrém. Kdo se toho bojí je pouze lopeživým klientem levicových kádrů.

1 0
možnosti
LV

Až dosud jsem si myslel, že SSO je strana docela rozumných lidí. Avšak po té, co jsem si přečetl Váš příspěvek, jsem tento názor opravil.

Můžete mi prosím odpovědět na otázku, proč by měly moje děti vydělávat na Váš důchod? Já jsem do nich investoval svůj čas, nikoli Váš, své peníze, nikoli Vaše, to já jsem omezoval svou spotřebu v jejich prospěch, nikoliv Vy, tak proč?

Pokud chcete důchod, našetřte si na něj. Pokud by byla elementární spravedlnost, pak z příspěvku mých (i ostatních) dětí do důchodového systému (ať už by byl jakýkoliv) byste Vy neměl dostat ani korunu.

2 2
možnosti
Foto

Presne tak, naprosty souhlas. Asi jsme se jen nepochopili. Pisu, ze kazdy by mel byt primarne odpovedny za vlastni osud a ze duchodovy system je zlo...

6 0
možnosti
AJ

Sice obecne s Vami souhlasim, ale rozhodne si myslim, ze vice prispivat bezdetni by meli. Ono to funguje uz i dnes, protoze jsou odecty na deti. Takze budto zvysit odvody bezdetnych nebo navysit prispevky na dite. To povazuji za scela normalni.

3 4
možnosti
VC

V11i24t 36C34h19a86l76u26p69a

26. 9. 2016 12:27

Moc se mi nezdá, že jste v 7 letech "hrdě" odmítl nácvik na spartakiádu, tehdy byla propaganda socialismu dost účinná a pestrá, ale zároveň také "s lidskou tváří", a jako 7leté dítě jste se určitě zajímal o politiku, to mi vykládejte....

Spíš jste nebyl v tom "castingu" úspěšný (na spartakiádu se nedostal každý) a neuměl jste prohrávat...

To, že by Vás v dětství nějak politicky protirežimně ovlivňovali rodiče, by taky byla v té době šílenost, hlavně od nich (umíte si představit, co by znamenalo, kdybyste se před někým vlivným podřekl o názorech Vašich rodičů)....

2 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy