Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Česku především chybí pravicoví voliči. Není jich více než 2-3% a pro ty opravdu nemá smysl zakládat nějakou stranu. Klaus ml. svojí pravicovost degraduje zbytečně velkou dávkou nacionalismu. Bez ní by absolutně neměl ve volbách šanci, s ní může sebrat nějaké to procento Okamurovi - ale výsledek stejně nejspíš bude nevalný.

V této zemi se prostě pravicovost nenosí. Drtivá většina národa se raději nechává opečovávat státem, než by se postarala o svůj osud vlastními silami.

Z možností, které ve volbách padají v úvahu a mají šanci aspoň částečně uspět, je pro pravicového voliče ODS (nebo případná koalice) jeidnou možností, která davá smysl.

1 3
možnosti
Foto

Ona by se snad i ta pravicovost nosila, leč marně ji hledat s lucernou v pravé poledne. Klaus st. tento pojem dokonale zdiskreditoval. A ml. to jen dorazí.

0 0
možnosti

Jak už bylo uvedeno v blogu - vzhledem k tomu, co dostanete, když zprůměrujete současné špičky ODS, tato strana rozhodně pro pravicového voliče alternativou není.

Naopak Klaus sice z něčího pohledu "špiní" pravicovost nacionalismem, nicméně ta pravicovost tam prostě jasně je. Jedná se o jedinou SKUTEČNĚ pravicovou stranu, která má šanci se dostat do sněmovny.

2 0
možnosti

Do té sněmovny se nedostane pro svou pravicovost, ale právě pro ten nacionalismus. Ten je totiž atraktivní pro voliče pro voliče které přetahuje Okamurovi a jiným obskurním spolkům, ty nějaká pravicovost absolutně nezajímá.

0 0
možnosti

Manipulativně to zjednodušujete. Trikolora má potenciál přetáhnou lidi od kohokoliv a z různých důvodů. Dokonce už vím o takových, co k ní přešli od TOP 09, byť tam už to, uznávám, ani moje hlava moc nebere.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS