Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V86á52c90l68a42v 38M38a90c28h

2. 10. 2019 18:12

Ze začátku jsem si myslel že ten humbug kolem gréty a spol. bude užitečný a oživí zájem o životní prostředí. Nicméně nadělají více škody než užitku, tím že šíří paniku a ukazují na okrajové problémy.

Pokud by to s ochranou planety mysleli vážně, musí dát na první místo populační explozi v některých rozvojových zemích, následně ekonomický model se ani drahé věci nevyplatí opravovat. No a co se CO2 týče, mělo by se začít čistou elektřinou z jádra a až pak řešit nějaké elektromobily.

0 0
možnosti

Se zapojením Gréty se jasně odkopali. Teď už to jsou pro mě jen lháři a podvodníci.

0 0
možnosti

Pane Polanecký. Vy jste akorát dobrý demagog. S Václavem Klausem si můžete podat ruce. Myslím, že z pohledu budoucích generací bude zločinem spíš přehlížení a naprostébagatelizování evidentních změn, které probíhají ve světovém klimatu a v přírodě. A to ve jménu jakési pochybné prosperity. Po nás ať příjde potopa, že?

0 0
možnosti

Popírání klimatických změn způsobených člověkem je zločin.

6 6
možnosti

Člověk bezpochyby na planetu působí. Ale zde je řeč o popírání toho, že hlavním viníkem klimatických změn je vypouštění CO2 člověkem. Pokud vezmu v úvahu, že CO2 alarmisti se už neštítí zneužít mladou nemocnou holku k nenávistným projevům, pak je to pro mě znakem, že nemají pravdu. Ba dokonce, že lžou.

7 0
možnosti
Foto

I61v48a91n 25V29e48s62e88l14ý

2. 10. 2019 10:07

Co by asi takový člověk odpověděl na zjištění, že ve větrných elektrárnách se jako izolant používá plyn fluorid sírový který když unikne tak klima oteplije 23 500x víc jak CO2 a jeho úniky do atmosféry v roce 2017 měly stejný efekt, jakoby v zemích Evropské unie vjelo na silnice dalších 1,3 milionu automobilů a ještě k tomu v přírodě nezanikne.

Zdroj: https://www.info.cz/svet/skryta-cena-energetickeho-prechodu-pouzivani-sklenikoveho-plynu-horsiho-nez-oxid-uhlicity-42943.html

8 0
možnosti
Foto

I56v91a64n 70V82e78s61e53l58ý

2. 10. 2019 11:03

Hledal jsem ten zdroj a potom napsal příspěvek sem místo k blogu pana Hejkala.

0 0
možnosti

Není to spíše o tom že media a vědci, politici chtěli ukončit už jedno přežité téma, kde se ukázaly slabiny a tak daly další téma, neboť už zde nejsou hrozby jako migrace a válka v Sýrii, není zde hrozba pandemie Eboly, Ziky ... Navíc dnešní klima je v době meziledové a zde jsou velké výkyvy teplot a kolem se toho děje pak hodně ... Navíc je potřeba si dát pozor aby se neodvádělo od podstatnějších témat ... Mají tu výhodu že nemáme časovou inteligenci, tedy schopnost vnímat a vidět jaký zde byl stav a vývoj před rokem či 10 lety ...

1 0
možnosti

Není sporu o tom, že se máme chovat šetrně. Souhlasím s blogem - Vanička je již vylita i s rozumem! Nástup nové ideologie s destruktivními dopady. ČR je založena na automobilovém průmyslu. Ten padne a již se děje. EU dala nesplnitelné normy. Elektřina neustále zdražuje nikoliv burzou, ale emisními povolenkami - Jsou nákladné. Podobně celé dotační podpory kotlů, sudů pro chataře na dešťovku. Pokud D. Trump uvalí cla na auta, Čína dále bude zpomalovat, dojde k divokému Brexitu - Nastane náš konec ! Souhlas, šíření klima hysterie je zločin ... :-)

6 0
možnosti

Celý ten povyk o skleníkovém efektu CO2 je lživý a uměle udržovaný při životě. Je ovšem nutné si zjistit, jak CO2 opravdu působí. Důležité jsou zejména tyto faktory:

1) Tepelné záření nemá přesně danou vlnovou délku, ale poměrně široký rozsah vlnových délek. CO2 pak působí pouze na určitý výsek z této oblasti. Nezachytává tedy všechno teplo, ale pouze jeho menší část.

2) Vliv působení CO2 není přímo úměrný jeho množství, ale tato závislost je logaritmická (pozor - neměňovat se závislostí exponenciální). V rozmezí koncentrací 0-100ppm stoupá vliv rychle, při vyšších koncentacích pomaleji. Při dosažení 400ppm pak CO2 zachytí 99% z toho, co je v dané vlnové délce k dispozici. Další zvýšení koncentrací pak už nemá skoro žádný vliv.

3) Zvyšování koncentrací CO2 v atmosféře stimuluje růst rostlin. Tyto dosahují větších rozměrů (a větší odolnost vůči extrémům - zejména suchu) a spotřebují toho CO2 víc a více. Právě díky rostlinám nastane dříve či později rovnovážný stav a koncentrace dále narůstat nebudou.

Pokud o těchto faktech mainstreamová média mlčí, asi vědí proč.

13 0
možnosti

R^Ano, podporujme fotosyntézu - neúčinější prostředek na likvidaci přebytečného CO2. Vysazujme stromy...

5 0
možnosti
Foto

J91a94n 42Š34i84k

2. 10. 2019 8:30

Kritizujete extrémní chování a Váš článek je rovněž extrémní, jen na opačném pólu. Nevím, co je klimatická hysterie. Možná moje vnitřní pocity, když jdu lesem a mezi stromy se povalují láhve alkoholu, plechovky od piva, obaly z tyčinek anebo když jdu v létě centrem města, kterým vede hustá doprava a kvůli vedru a smogu se v něm nedá dýchat a okolo mě projíždí a houkají sanitky, které jezdí pro kolabující lidi. Píšete o zločinu. Ano, každý odhozený plastový sáček v lese je zločin, protože les si s ním hned neporadí, sáček se rozkládá několik desítek let, jeho části splachuje déšť do studen a my pak tu jedovatou vodu pijeme...Zajímalo by mě, zda i tohle považujete za zločin. Není žádné my lidi a příroda. To nejsou dvě věci. Příroda a lidi jsou jedna věc. My pácháme zločiny jen sami proti sobě. Hezký den přeji

4 2
možnosti

"My pácháme zločiny jen sami proti sobě."

Buďte příště tak laskav a mluvte sám za sebe. Nevím, kudy chodíte vy, ale já jsem v lese prakticky každý den a co popisujete vy, tam rozhodně nevidím. Asi žijete mezi bandou nepřizpůsobivých, tak to je mí vás líto. A pře letní, celkem velké město chodím také denně a kolabujících lidí jsem si nějak nevšiml. Jste jen z řady dalších místních zelenejch demagogů, běžte do zadele.

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS