Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Úchvatné....když někdo s mlékem na bradě poučuje a srovnává něco s něčím a ani jedno sám nezažil. Po vstupu do EU se máme nejlíp v naší historii - jak ekonomicky, tak po stránce svobod a bezpečnosti. Tečka.

1 1
možnosti
Foto

Po srovnani hospodarske politiky Hitlera a EU jsem byl jistou "liberalni" (=mestsky levicovou a euronaivni) idnes-blogerkou Kielbergerovou obvinen, ze jsem v dane oblasti nebezpecny polovzdelany blbec. Jinymi pak, ze jsem nic nezazil, abych to mohl hodnotit.

Docela me to pobavilo, nebot mi neni ani 20, ani 30 a uz ani 40 a mam za sebou k tematu presne pasujici studium ekonomie i politologie, vcetne cesko-nemeckych vztahu :).

On ten muj blog byl totiz zasah do techto potrefenych hus (bez urazky), protoze odkazoval na neschopnost velke skupiny lidi vyslechnout jiny nazor, na jejich snahu manipulovat ostatni k obrazu svemu, zakazovat svobodnou diskusi, ostrakizovat a nalepkovat oponenty. Odkazoval na jejich hloupe zjednoduseny a cernobily svet (EU vs Putin, Havel vs Babis/Zeman, ekoalarmiste vs nicitele prirody atd.).

To ja mam z takovych zaslepencu (kteri se zcela pokrytecky ohani demokracii, bojem proti nesnasenlivosti a "pravdou") neskutecny strach, protoze jejich "uvedomela" snaha postupne umrtvuje svobodu slova, prinasi zhoubny zapadni socialismus a eko-bolsevismus a nabourava zakladni stavebni kameny nasi civilizace. Nenechme se jimi zastrasit.

0 0
možnosti
PC

Pane Polanecký, skvěle jste to vystihl. Ta analogie je neoddiskutovatelná. Chce to jediné - schopnost přemýšlet v širším měřítku a v širších souvislostech. S absencí skutečného (nikoli vylhaného) kritického myšlení toho však nelze dosáhnout.

Takže Vám zcela zasloužená karma. R^R^

3 1
možnosti
Foto

Myslím, že jste píchl do vosího hnízda. R^

7 1
možnosti
PB

A že se nic neděje? Pro autora si nepřijelo gestapo, neskončil v koncetráku, nedostal zákaz publikování, ... prostě se kvůli jeho blogovému článku vůbec nic nestalo. Žádné tabu, jen znalostní nedostatečnost okořeněná dryáčnicvím.

0 1
možnosti
JM

Napsal jste kolosální blbost. Ale vysvětlovat Vám to nebudu, to bych psal několik hodin a to se sem nevejde. Jen jedno - Hitler dělal vše - dálnice, závodní jídelny, rekreace dělníků, jen kvůli přípravě na válku. Nic jiného, jen se díky zkušenostem z roku 1918 bál hladových lidí. Protože hladového člověka nikdo nepřesvědčí ničím.

EU je trochu něco jiného, i když zdaleka ideální není. Ale válku neplánuje. Protože se lidé mají obecně dobře, málokdo chce dělat sedláka na Ukrajině.

4 5
možnosti
KT

A z Vás, pane Polanecký, by se Hitler nejspíše radostí zbláznil, na takového vůdce Svazu Německých dívek byste to jistě dotáhl

3 4
možnosti

R^. Perfektní analýza.

4. až 6. odstavec je stěžejní – je to odpověď na falešnou argumentaci zastánců „pravicovosti“ nacismu, že Hitler přece neznárodňoval. Korporátní socialismus je přesně to, co dnes má Evropa, jen mechanismy vydírání a parazitování jsou jiné. EU se nacismem (zbaveným explicitního velkoněmeckého šovinismu) přímo inspirovala.

Zajímavé postřehy se najdou v protektorátním tisku – ca do roku 1940 jsou politické úvodníky plné Nové Evropy (nikoliv Německa), Nového pořádku, evropského velkoprostoru atd. Krásně upřímnou nadčasovou definici korporátního socialismu najdeme v knize protektorátního publicisty a původně komunistického novináře Vajtauera „Češi v nové Evropě“ (cituji z Výběru 1942, str. 1161):

„Národní socialismus chápe podnikatele nikoli jako chlebodárce a všemocného kapitalistu, nýbrž jako člověka, kterému byla svěřena osudem část výrobních prostředků patřících národu. Podnikatel se stává vedoucím a jeho dělníci jsou jeho družinou (Gefolgschaft). ... první zákon řádu národní práce praví, že v podniku pracují společně podnikatel, úředníci a dělníci k obecnému užitku národa a státu. Ne tedy jako v liberalismu: pro vlastní zisk ... Stát proto velmi pečlivě dohlíží, aby podnik zajistil především slušnou mzdovou a pracovní úroveň zaměstnanců ... Závod se takto stává majetkem nikoli jedince, nýbrž existenčním zdrojem určitého okruhu příslušníků národa.“

Stačí místo národa dosadit EU-ropu a jsme doma.

8 2
možnosti
Foto

z typů jako jste Vy mám zcela upřímně strach... vzít si mikrofon a v polovzdělá

lání a neuvěřitelném diletantském hledání podobenství jít něco vyhlásit mocným hlasem...

5 5
možnosti
Foto

Pokud se na nacizmus a komunizmus podíváme z hlediska svobody jednotlivce, tak tyto ideologie jsou na stejném místě osy svoboda - totalita. Lišily se jen v tom, že nacisté preferovali národní socialismu, komunisté internacionální socialismus.

7 0
možnosti

praktiky EU dnes opravdu připomínají praktiky hitlerovského Německa i bývalé RVHP - akorát samozřejmě narozdíl od předchozích dvou se využívají rafinovanější metody než hrubá síla...

9 4
možnosti

Co vy víte o centrálním plánování? EU lze leccos vyčíst, ale rozhodně ne centrální plánování. Nic jste nezažil a jen tady hloupě plácáte.:-/Rv

4 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS