Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za článek. Vzhledem ke komentářům, přidám i svůj pohled. Před dvěmi lety jsem si koupil 3,7 V6, jelikož chci i v budoucnu mít možnost jet normálním autem. Stačí si projet odborné články a každý čtenář zjistí, že ubírání počtu válců a objemu motoru bylo lhaní si do kapsy. Nová měřicí metodika tyto ultraúsporné motory ukázala v jejich nahotě. Nižší spotřeba ( emise ) pouze na papíře. Elektromobily jsou jako plastové tašky a lahve. Taky plast byl levnější, trvanlivější, neničili jsme přírodu kácením stromů na papírové obaly. A teď nevíme co s plastovým odpadem. Kam budeme ukládat “bordel” z baterií elektromobilů? Nehledě na to, že většina světové elektřiny se vyrábí v uhelných elektrárnách. Fotovoltaika nahradí uhlí? Už dnes neexistuje recyklace fotovoltaických panelů bez dopadů na přírodu. Kdo bude zodpovědný za zabití chodce autonomním vozem? Nebo počítače nechybují? Tak si stačí otevřít Windows. A tak dále. Zkrátka jasno co a jak se má vyrábět pro blaho všech, to už tady bylo. Ale vše má jít krok po kroku a nikoli nařízením EU ve stylu poručíme větru dešti. Nebo snad poručíme umělé inteligenci a přírodě? Už vidím teroristy, jak si berou k srdci směrnice EU o řízení vozidel a zajímá je, zda při vjezdu autem do davu nevypustili moc emisí z výfuku. Atd atd.

2 0
možnosti

Svatá slova. Taky si hýčkám svoje sedm let staré auto. Má to leccos, ale do řízení mi nekecá. Nebezpečí těchhle udělátek v autech tkví v tom, že bude stačit opravdu jen malý úkrok stranou a stanou se z nich fízlové. Ono stačí si uvědomit, že když si pustím počítač nebo i chytrý telefon, tak ten si nejdřív zařídí svoje věci, všelijaké uppgrady a legalitu verzí a pak se teprve věnuje mně. Za chvíli totéž bude dělat i auto. Nejdřív zkontroluje kdo tam sedí podle snímku tváře, posoudí jestli nejsem unaven, zkontroluje dech a to nemluvím o tom, že se ještě někde zeptá, zda není příliš silný provoz v mém aktuálním okolí. Že by mi oznámil "jeď až za hodinu". Toho se fakt nechci dožít. Ale pracujem na tom. Tuhle jsem o tom mluvil se zeťákem a ten to má za naprosto normální a nevyhnutelné. Ale abych jen neplakal. Měli bychom všichni tlačit na politiky, kteří si říkají pravicoví a tlačit je k tomu, aby protlačili zákonné úpravy, že všechny tyhle softwarové úpravy budou vypínatelné. Tohle vše musí fungovat jedině na přání řidiče. Pokud možno ještě po ověřovacím dotazu, asi jako když chci něco smazat. Jinak čeká naše děti opravdu chmurná budoucnost. Je to na nás vážení.

2 0
možnosti

Vsak zu to mnozi cesti ridici delaji, ze vykuchaji katalyzator aby usetrili par kourunek. A kamionaci si za par korun kupuji krabicky ktere oblbnou palubni pocitac aby usetrili par korunek za Adblue.

Podle mne by za zyto prasarny mela byt likvidacni pokuta.

0 3
možnosti
Foto

Po pěti letech jsem si chtěl koupit auto stejné značky. Nové auto nemá rezervu, jenom sprej na opravu a místo obvyklých budíků jen obrazovka. Nic pro důchodce.

Koupi jsem si rozmyslel a dojezdím to staré.

2 0
možnosti

Já měl původně nové auto shodou okolností také 5 let. Plnohodnotnou rezervu jsem těch pět let vozil s sebou a ani jednou jsem jí nepoužil. Potom jsem si koupil mnohem dražší, nové auto, jiné značky, které má místo rezervy jen tu samoopravnou sadu, o které píšete. Teď už s tím jezdím dva roky a také jsem jí ještě nepoužil. Takže za mě dobrý, obrovské těžké kolo mi v kufru rozhodně neschází. Kdybych jezdil někde na horách po lesních cestách, tak bych to třeba viděl jinak.

0 0
možnosti
Foto

Podepisuji. Mně by už vadila i automatická převodovka ikdyž u většiny jde řadit na povel řidiče, ale já chci i spojku. Doufám že auta alespoň v dnešní podobě nějaký čas vydrží a že ten čas bude delší než můj pobyt na tomto světě. Podotýkám, že za pár týdnů už budu pro řízení potřebovat lékařské potvrzení. Bojím se ale, že jsem již prošvihl nákup posledního auta svého života, které by mi vyhovovalo jelikož jsem peníze na něj před lety půjčil a vrácení je v nedohlednu.

3 0
možnosti

A deti mate rad? Asi ne, protoze jinak byste psal jinak.

0 8
možnosti

J24i42ř52í 16H21o84l80ý

7. 1. 2019 14:01

Děti má rád skoro každý, alespoň ty vlastní.

Ale Brusel je pro většinu méně než "označení zadní části těla".

5 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy