Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Volvo nic nekopiruje a zadny tlak Evropske Unie neexistuje. Volvo dusledne uz od modelu 140 stavi na bezpecnosti.

A jen tak mimochodem jedinym omezenim automobilek je tak zvany gentlemens agreement mezi BMW a Mercedesem, ze zadne jejich auto nebude mit vyssi maximalni rychlost nez 250 km/h.

6 0
možnosti
JN

Všiml jste si někdy, že na silnici nejste sám?

9 0
možnosti
Foto

Řidiči jako pan autor takové detaily neřeší....

2 0
možnosti
Foto

K čemu je dobrá rychlost nad 180 km ????Na dálnicích je rychlost omezena. V německu je doporučeno a jenom málo řidičů jezdí víc jako 140-150 km.

5 0
možnosti
MB

Polestar (coby sportovní divize Volva) omezovač nechystá. Jde tedy spíš o reklamní tah - kdo bude chtít jezdit s Volvem nad 180 km/h, tak si koupí Polestar.

2 0
možnosti
PP

skalním regulovčíkům připomínám, že v období 01.01.1976 - 31.07.1979 neexistovalo omezení rychlosti na dálnici

0 0
možnosti
PD

proč taky, když rychlost 130 byla pro většinu vozového parku nedosažitelná

6 0
možnosti
JL

Vy chcete podstupovat rizika a mít právo na omyl i z něj plynoucí důsledky. Jenže na těch silnicích nejste sám a Vaše riziko může mít velmi tragické následky pro ostatní účastníky silničního provozu. To, že se lidi za volantem nechtějí pozabíjet, můžete povídat pozůstalým u pomníčků vedle silnic. Spousta adrenalinových šílenců (případně feťáků či opilců), kteří mají "vše pod kontrolou", nezpůsobí nehodu jen proto, že někdo jiný stihl naštěstí zareagovat včas. Vy chcete mít nárok jezdit jak Vám velí ego, většina lidí by pravděpodobně nechtěla být ohrožována řidiči, jejichž chování je vhodné leda na závodní okruh. Nehorlím za otrocké dodržování zákonů, ale čuňačiny ve stylu řítit se přes obec stovkou nebo přejíždění do protisměru v nepřehledných místech (bez závažného důvodu) rozumný člověk nedělá a přece se to denně děje. Teď mě český národ superšoférů asi umínusuje, ale tohle muselo ven.

7 1
možnosti
Foto

Jenže ty, cituji: "čuňačiny ve stylu řítit se přes obec stovkou nebo přejíždění do protisměru v nepřehledných místech" nesouvisejí s maximální dosažitelnou rychlostí toho kterého auta ale s nerozumem řidiče. Nehledě na to, že zrovna u nás při vozovém parku průměrného staří patnácti let a vysokým procentem vozů cenové kategorie okolo tří set tisíc je ta rychlost omezení u Volva nedosažitelná. A stejně se ty "čuňačiny" dějí.

3 0
možnosti
Foto

Doufáte, cituji: "... že prodejní odezva na tyto pokračující kroky v duchu „uvědomělé“ doktríny ji časem tvrdě vrátí zpátky na zem."

Mám pocit, že populace je už tak zmasírovaná těmito "uvědomělými doktrínami" že se již vrátit na zem nedá. Mám jednu výhodu, už mám asi tak tři čtvrtiny života za sebou takže se mnoha dalších a dalších omezení nedožiji. Jen mě mrzí těch třicet pět let prožitých v době podobných masírek a omezeních minulého režimu. Jenže to si ti dnešní "maséři" neprožili a tak nemají asi tušení k čemu směřují.

3 0
možnosti
Foto

Možná by v tom případě stálo za diskusi, zda by se neměly povolit třeba i automatické zbraně (samopaly, kulomety). Když už má někdo zbrojní průkaz (podobně jako řidičský), tak je na jeho osobní odpovědnosti, jestli udělá chybu a ponese životní následky (řečeno Vašimi slovy).

3 3
možnosti

V normálním světě by to za úvahu stálo.

V EU, kde "parlament" souhlasí s tím, že by stálo za zvážení, jestli neudělat něco s tím neomezeným nošením nožů, je to plýtvání silami.

4 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy