Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

ODS nikdy pravicovo strano nebyla. ODS byla vzdy stranou vychytralych prekabatenych komunistu, nic jineho.

2 1
možnosti
Foto

Uměl byste definovat podstatu "pravicovosti" a "levicovosti"? Zkuste si to! Obávám se že to,co děláte v článku nemá s těmito kategoriemi nic společného. Vztah k liberalismu není zcela jednoznačný a postoj k EU jako takové nemá žádné levicové ani pravicové podbarvení. Odpůrci EU pouze takto ad hoc dehonestují příznivce EU podle toho, jestli jsou pravicoví nebo levicoví. Jestli vůbec má ještě dnes smysl mluvit o pravici, tak asi pouze ve vztahu občana a státu. Tam jsou ideje ODS i TOP09 pravicové, ale věřit jim můžeme až když jim dáme prostor je naplnit.

Naopak kromě ČSSD, která se za to nemusí stydět, se levicově chová ANO, i když i u něho je nutné mluvit spíše o populismu, protože je schopno v zájmu úspěchu ideologicky oscilovat naprosto neuvěřitelně.

2 2
možnosti
JL

Vase prvni veta me prinutila napsat tuto poznamku, pane Turnere.

Zakladni rozpoznani "pravicovosti" je, ze politika země MUSÍ byt postavena na moznosti obcana (jedince) se rozhodnout o všech jeho nutnych potřebách, pomoci vyberu z mnoha moznosti. Stat ma jen urcit zakladni podmínky v moznostech toho vyberu a podmínky hygieny.

"Levicovost" je spolecnost, ktera predala svoji osobni svobodu obcana do rukou statni organizace, ktera rozdeluje pracovni vysledky obcanu podle uvazeni "elity" statu. Ta DIKTUJE vse a obcane jsou povinni nasledovat tyto rozhodnuti.

Jen podotykam jednu skutecnost. CR nemela a nema spravnou pravicovou stranu. Pravicove "odvary" se snazily uskutecnit v ODS a TOP09. O EU se ani nebudu zminovat.

1 0
možnosti

Tak něj si pořád nemůžu vzpomenout na to, co levicového ODS provádí. Můžete mi osvěžit paměť? Nebo snad platí, že dnes jediným znakem pravicovosti je odpor k EU? Tomu se snad ani nechce věřit. Nabízíte nějakou smysluplnou alternativu?

9 2
možnosti
JL

Ano mohu, pane Svadlenko. Napsal jsem to jiz panu Turnerovi. Vam to zopakuji pro uplnost.

Zakladni rozpoznani "pravicovosti" je, ze politika země MUSÍ byt postavena na moznosti obcana (jedince) se rozhodnout o všech jeho nutnych potřebách, pomoci vyberu z mnoha moznosti. Stat ma jen urcit zakladni podmínky v moznostech toho vyberu a podmínky hygieny.

ODS NIKDY tuto politiku nedelala a nedela. Velka skoda!!!

2 1
možnosti
Foto

Máte pocit,že pravicový politik se má účastnit demonstraci a akci za spoluúčasti komunistů,jako junior?Ten Vás tzv.konzervativní pravičáka má ke komunistům blíž nez všichni ostatni...

10 3
možnosti
Foto

Klaus ml. nesymbolizoval nic, kromě sebestřednosti, neschopnosti přiznat někdy svoji chybu a nemožnosti s kýmkoliv se domluvit.

A to není zrovna kapitál, s kterým by se mohl stát vůdčí osobností.

15 3
možnosti
JK

Pravda, ale sedět na Hradě se s tím dá, že jo. ;-)

1 1
možnosti
JK

...brutálně diriguje každodenní život lidí,"

Může se tady někdo o tu každodenní brutalitu svého života podělit ?

7 1
možnosti
JK

Rád si příležitostně vychutnám dobrý rum, tuzemák se brutálně nedá. ;-)

1 0
možnosti
KS

Je to trochu pomotané. V bývalých komunistických zemích jsou městští liberálové pravicoví, levicový je venkov. Naopak v západních zemí je městský liberál levicový. To, co píšete, by pak sedělo spíš na Vídeň než na Prahu. A že by měl Klaus mladší pravicové myšlenky? Spíš mi to připomínalo myšlenky fašistické.

10 3
možnosti
AT

Větou "Každý rozumně uvažující člověk vidí .... " jste to zabil hned na začátku. Netřeba číst dále.

11 1
možnosti
JK

Přesně, demagogie jak vyšitá, "každý to vidí", ale "většině to nedošlo". V několika případech existují jedinci co si skutečně myslí, že jejich názory sdílí většina, pravda je ale spíše taková, že se jedná o vědomý pokus manipulovat s příjemci oné informace na podobný výrok napojené tak, aby se s ní ztotožnili.

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy