Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Jj, Demolition Man. Když jsem to poprvé viděl, říkal jsem, že autor scénáře musel být trvale nalitý, nebo v rauši. Dnes říkám, že to byl vizionář. Nejděsivější na tom je, jak rychle jsme se té fixi přiblížili na dosah. Dnešní třicátníci se života v takovém dobru určitě dožijí.

1 0
možnosti
Foto

R34o90m83a94n 40K43o95z23e89l

19. 9. 2019 12:02

Když jste zmínil rok 1985, tak víte, že v ten rok bylo zakázáno dovážet do naší republiky Trabanty? Emisní limity zas nejsou nic nového.

1 0
možnosti
JR

J73a14n 15R37á60ž

19. 9. 2019 18:38

Problémem Trabantu nebyly tehdy platné emisní limity. Tehdy byly emisní limity u aut jen na CO, (neplést si s CO2), A ty Trabant plnil. Problém byl v tom, že motor Trabantu byl dvoutakt a proto do benzinu musel být přidáván olej. Většina jejich majitelů nedávala do benzinu výrobcem předepsaný olej, ale dávali tam běžný motorový olej s jiným bodem vzplanutí a ještě k tomu v jiném poměru mísení, což mělo za následek, že motor vypouštěl z výfuku množství tohoto nespáleného oleje v podobě modrého hustého kouře. Výrobce sliboval, že zlepší uložení ojnic a klikového hřídele tak, že bude možno změnit poměr olej:benzin na 1:50, ale nedodržel to, takže měl Trabant problém s obnovením homologace. Toť vše.

1 0
možnosti
JK

K čemu je SUV dobré? Jaké nároky na auto bych musel mít, aby pro mě SUV byla nejvhodnější volba?

0 2
možnosti
MB

Já bych si SUV taky nekoupil, ale není to jedno? Někdo jiný má evidentně jiný názor, tak ať si ho pořídí.

1 0
možnosti
Foto

I81v62a64n 82V47e19s28e81l76ý

19. 9. 2019 11:18

Je to stejné jako víra, spíš víra nějaké sekty, jedno je ale jiné ... . To jiné je rychlost jejího šíření díky dnešním informačním technologiím. Když se zrodil Ježíš Kristus tak šíření křesťanství trvalo staletí až prosazování víry došlo k upalování oponentů a inkvizičním soudům. Islám vznikl o sedm set let později a tak je ve svém šíření a potírání bezvěrců a jinověrců tam kde bylo křesťanství někdy ve čtrnáctém století. Ale teď k šíření již používá dnešní technologie a získává tím příznivce i mimo dodnes omezená území jeho vlivu.

No a před rokem se zrodila, nebo spíš byla někým nastrčena, loutka Gréta. Gréta která chce spasit klima na Zemi. A její víra se šíří ne v řádu staletí ale let. Tím hrozí, že dojde klimaarmistická víra do stavu inkvizice hodně brzy. No a proč si její stvořitelé asi vybrali právě šestnáctiletou dívku? No protože se ohánějí černou budoucností a k boji proti ní se nehodí nějaký vzdělaný stařec s životními zkušenostmi a rozhledem uplatňující poznatky ne doměnky, který zde bude několik desítek let. Nehledě na to že takové lidi obviňují z toho, že oni teď musí býti klimaalarmisty.

PS: omluvte případné nepřesnosti co se křesťanství a islámu týká - není to sféra mých zájmů.

4 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy