Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Od revoluce si strany liberálně konzervativní a liberálně levicové vytvořili systém "klondajk", kterému nasadila korunu oposmlouva. V tomto systému vyrostl Babiš ve stínu premiérování Zemana. Těžili a cucali ze státu co se dalo a zapomněli na voliče, nikdo nedbal na cílenou liberální výchovu ať už vpravo, nebo vlevo, zato se povedlo vytvořit naprdnutého voliče průřezem v celé společnosti. Takový naprdnutý volič má blízko ke komunistům a brání mu v jejich otevřené podpoře jen tragická zkušenost z dob minulých. Na ně se zacílil marketingově politický projekt ANO s cílem zachránit masivní podporu jednoho holdingu ze strany státu. Systém rozeštvávání společnosti funguje a jsou pravidelně přikládána další polínka (abolice), čím prudší a ostřejší reakce, tím lépe. Běžný liberální volič orientovaný na osobní svobody je většinou erudovaný ve své oblasti činnosti, nepotřebuje podporu od státu, je zaneprázdněn svojí prací a nemá prostor na vyhrocené politické spory. Emočně nabuzeným politickým křiklounům se může jevit jako neslaný nemastný "pražský kavárenský povaleč", který sem tam něco zabrblá. Zdání však klame a každá akce vyvolává i reakci. Současní štváči a arogantní papaláši už v tom stupňování napětí a arogantních činů se blíží k bodu zvratu. Dříve či později k přelomu dojde liberální lidé se znovu svobodně nadechnou a bude na budoucích politicích zda tento liberalizmus (pravý nebo levý) dokáží podpořit a vychovat si své voliče.

Podobná situace je prakticky v celé Evropě i v dalších zemích a počítám, že již tradičně, nebude první jiskra zažehnuta u nás, ale jinde, pak se přidáme. Takovou snazší a rychlejší cestu nám ukázalo dění na Slovensku, ze kterého vyšla současná jejich prezidentka.

0 0
možnosti
JZ

Tady můžu podepsat snad každou jednotlivou větu. Výborné shrnutí, především první odstavec.

0 0
možnosti
PB

...... ty konópky z koalice mám načtený, ale největší brajgl mi na tej šachovnici porád robijou ty Korzáři (?),- taková zelenorudohnědá, dekadentně - utopistická grupa nadšenců pro cokoliv, co sa vymyká normálu!,- ...... nezařaditelníVEU!

3 0
možnosti
MK

V Česku především chybí pravicoví voliči. Není jich více než 2-3% a pro ty opravdu nemá smysl zakládat nějakou stranu. Klaus ml. svojí pravicovost degraduje zbytečně velkou dávkou nacionalismu. Bez ní by absolutně neměl ve volbách šanci, s ní může sebrat nějaké to procento Okamurovi - ale výsledek stejně nejspíš bude nevalný.

V této zemi se prostě pravicovost nenosí. Drtivá většina národa se raději nechává opečovávat státem, než by se postarala o svůj osud vlastními silami.

Z možností, které ve volbách padají v úvahu a mají šanci aspoň částečně uspět, je pro pravicového voliče ODS (nebo případná koalice) jeidnou možností, která davá smysl.

1 3
možnosti
Foto

Ona by se snad i ta pravicovost nosila, leč marně ji hledat s lucernou v pravé poledne. Klaus st. tento pojem dokonale zdiskreditoval. A ml. to jen dorazí.

0 0
možnosti
Foto

Podle mě pravicová strana ta, která vznává základní lidská práva přirozená práva. Státu je pouze od toho,aby zajistit vnější a vnitřní bezpečnost a řešení sporů mezi občany. a vymáhání vlastnických práv občanů a smluv uzavřených mezi občany. Podle mého strana Svobod přímá demokracie newní rozhodně strana pravicová, ale hodně blízko k italskému fašismu. Pravicová strana je podle mého ODS, protože ta splňuje to, co je uvedené shora

1 2
možnosti
JZ

Tak SPD může za pravicovou označit jedině totální levičácké pako.

0 0
možnosti
Foto

Ze všeho, co jsem zde četl, jsem ze všech těch různých směrů, jako například levostředových, či pravostředových levičáků a pravičáků, vážně jelen. Úplně nejjednodušší by bylo si v nadpisu uvedené experty pěkně postavit do jedné řady a zleva doprava jich uštědřit pár výchovných (nadmíru protiústavních) lepanců.;-)

2 0
možnosti
JC

U nás v podstatě skutečná pravice nikdy nevládla.

0 0
možnosti
Foto

Tak těm Vaším konzervativním pravičákům nejvíc přecházejí voliči komunistů,to mluví samo za sebe...

2 4
možnosti
JZ

A statistiku na to máte? Jo, on to vlastně ještě říkal Filip. A co řekne Filip, to je pro vás tradičně slovo svaté, co?:-)

0 0
možnosti
JR

J53a94n 90R54á32ž

25. 9. 2019 15:05

Jako už bývalému příznivci ODS mi opravdu připadá úsměvné, když sálonní liberální (v americkém slova slova smyslu, tedy spíše středolevý) intelektuál v jejím čele, tuto stranu stále označuje jako pravicově konzervativní, čemuž nemůže věřit ani on sám.

7 1
možnosti
PK

Bohužel konzervativci zde asi vymřeli a tak dávám šanci VKjr., třeba to změní..R^R^R^

5 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy