Jan Polanecký

Válka proti islámskému světu? Ta nás teprve čeká, pokud se do ní necháme zatáhnout.

28. 07. 2016 11:00:00
V tomto textu si dovolím lehce spekulovat, proto ho prosím berte s rezervou. Pplk. Otakar Foltýn z Generálního štábu Armády ČR se v České televizi vyjádřil, že cílem islamistů je poštvat Evropany proti evropským muslimům.

Já s touto myšlenkou souhlasím a vnímám to jako první krok naplánované strategie islamistických zmetků, kteří pravděpodobně směřují k rozsáhlejšímu konfliktu, resp. střetu civilizací. Důvody mi nejsou jasné, ale zřejmě hodlají z takového střetu nějakým způsobem profitovat (mocensky, ideologicky, finančně).

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč si islámští pomatenci berou takové cíle? Proč jsou jejich útoky tak okázalé a záměrně šokující? A jaký smysl tyto individuální útoky vůbec mají, co jimi mají získat? Ukázat, kdo je v Evropě novým pánem? Nebo realizovat odvetu za chování Západu v muslimském světě? Toto můžou být důvody okrajové nebo takové, kterými se lehce zmanipulují útočníci, aby se byli ochotni někde odpálit nebo jít do sebevražedné mise. Pravým a principielním důvodem musí být, že jsou tyto útoky součástí širší a centrálně řízené strategie, jejím prvním krokem.

Mimochodem, vím že se dnes velmi často účelově hovoří o válce s islámským světem nebo s Islámským státem, nicméně z vojenského hlediska to samozřejmě válka na našem kontinentu v pravém slova smyslu není. V dnešní době se jedná o oddělené kriminální činy, vůči kterým by měla existovat maximální možná prevence (jak jsem psal i ve svém starším článku) a které by se měly tvrdě trestat. Ochrana hranic, striktní imigrační politika, deportace, lpění na domácích pravidlech hry, požadovaná asimilace příchozích atd. Narozdíl třeba od Austrálie, Evropa svou dnešní nečinností páchá kolektivní sebevraždu a ačkoliv se tato připisuje pouze současným politickým špičkám, vinu nese evropské obyvatelstvo minimálně podobnou. Volí totiž stále, stejně nepoučitelně, tytéž politiky.

Co mají tedy podle mého názoru islamističtí pomatenci v plánu?

  • předně šokovat, zastrašit a podráždit Evropany svými odpornými činy, ať už v Evropě samotné nebo na územích ovládaných Islámským státem,
  • za druhé, jakmile počet a brutalita útoků přesáhne únosnou mez, zradikalizovat evropské obyvatelstvo a vyvolat jeho násilnou reakci vůči muslimským přistěhovalcům,
  • odezvou bude masová (do-)radikalizace muslimské populace v Evropě,
  • a následně dojde k zamýšlenému plošnému střetu těchto dvou civilizací.

Proto mám dlouhodobě problém s anitislámskou paušalizující hysterií konvičkovsko-hamplovsko-okamurovského typu, neboť ta je přesně zřejmou součástí výše popsané taktiky. Jinými slovy, zmínění pánové a jejich podporovatelé svým nepřátelům krásně “lezou na lopatu”, ač chápu, že to pro ně může znamenat krátkodobý politický zisk. Místo tohoto jejich alarmismu buďme maximálně racionální, braňme a vynucujme naše pravidla hry a pokud je třeba, tvrdě trestejme. Zaveďme důsledná preventivní opatření, abychom zachovali náš současný styl života i pro další generace. Avšak nenechme se přitom zmanipulovat politiky zneužívajícími současný stav k plánovanému omezování soukromí a svobod salámovou metodou, k posílení kontroly a dozoru státu nad občany. To není pro dosažení výše uvedeného ani v nejmenším potřeba.

Racionalita je tedy jediný způsob, jak se nenechat do této hry zatáhnout a jak se vyvarovat budoucího oboustranně zničujícího konfliktu s islámskou civilizací. Zachovejme si prosím chladnou hlavu, pokud to alespoň trochu jde.

Autor: Jan Polanecký | karma: 31.24 | přečteno: 1972 ×
Poslední články autora