Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

10. 9. 2012 9:19
trochu paranoidni ne?

Za vzniklou situaci pry mohou militantni kriklouni cyklofasiste a jini tajuplni ONI, jako v konspiracnich teoriich o mimozemstanech. A co ma byt ta neomezena zodpovednost cyklisty? Kdo vyjede s kolem na silnici je ucastnik dopravniho provozu a je regulovan prislusnymi predpisy to by snad melo stacit.

0 0
možnosti

Astaroth

10. 9. 2012 10:50
Re: trochu paranoidni ne?

ONI jsou neuveritelne spletity konglomerat organisaci neziskovych, extremne ziskovych i utajenych. ONI obsahuji cele spektrum spolku jako automat, iluminati, antifa, rodina Rockefelleru i Rotschildu, paranormalni divise FBI a ridici centrum HAARP, nekolik velkokorporaci jako coca cola a mc donalds, havlisti, obcanska spolecnost, oziveny Elvis a pravdolaskove hnuti. Cilem techto JICH je mj. zdrtit pravicoveho obezniho heterosexualniho bileho tricatnika a zbavit jej jeho zivotni radosti, tzn. jezdit silnym automobilem pod plnym plynem mestskymi ulicemi. Staci si precist bludy techto starnoucich tloustiku na dfens-cz.com. ONI se take snazi o dalsi drobnosti, jako novy svetovy rad nebo rozbiti Srbska.

0 0
možnosti

Dušan Marik

4. 9. 2012 17:47
Jsem cyklista

Pane Polanecký,většina vašich příspěvků souzní i s mými názory,ale tentokrát to nějak nejde.Váš příspěvek až extrémě straní automobilistům(zakázat vjezd cyklistů)a háže cyklisty do jednoho pytle.To samozřejmě dělá i převážná většina cyklistů,akorát v obráceném gardu.Jsem na kole v podstatě denně, po celý rok.Cyklistika je v podstatě můj životní styl.Jezdím všude,v přírodě,po okreskách,ale i na hlavních tazích.Myslím,že jsem jako cyklista dost zdatný a zkušený a mohu tedy hodnotit.Najde se několik automobilistů gaunerů, ale já vidím spíš tu většinu slušných a tolerantních. Uvědomuji si, že někdy na silnici "ruším", i když mám právo tam být, a řidič má situaci trochu zkomplikovanou. Jakmile to je možné, snažím se trochu uklidit a situaci zjednodušit. Již mnohoktrát se mi stalo, že řidič to pochopil a bliknutím nebo pokynem ruky dal na vědomí, že to oceňuje.Takové gesto vždy potěší a proto nerozděluji účastníky na cyklisty a automobilisty, ale jen na slušné a ignoranty.Zkuste to taky tak.

2 0
možnosti

Jan Polanecky

5. 9. 2012 23:10
Re: Jsem cyklista

Dobry den, s Vasim prispevkem naprosto souhlasim. A verte nebo ne, jsem vuci vsem ucastnikum silnicniho provozu tolerantni. Samozrejme, pokud to nejsou takovi bezohledni pitomci, jako ten v clanku popisovany. JP

0 0
možnosti

sfs

4. 9. 2012 0:11
Likvidovat cyklisty a potažmo řidiče

se silničním fašistům výborně daří také umělým zůžením jízdního pruhu pomocí podélné šikany podle tramvajových kolejí, která má zřejmě zajistit klidný spánek řidiče tramvaje při projíždění takového úseku. Bezva vedlejší efekt je příjem státu z DPH za opravy výfuků a olejových van od ne dost ostražitých automobilistů s malou světlostí podvozku. Možná se tím daří zpomalit provoz, určitě se tím snižuje bezpečnost. Ale takový polomrtvý cyklista je zase přínosem pro zdravotnictví - stát jednak zase vybere víc na dani od zdravotníků přímo, jednak navíc přibude důvod pro zvýšení zdravotní daně.

1 0
možnosti

Astaroth

10. 9. 2012 9:04
Re: Likvidovat cyklisty a potažmo řidiče

Tou sikanou myslite tratove teleso?

0 0
možnosti

sfs

3. 9. 2012 23:54
Existují agresivní cyklisté, ale i debilní automobilisté.

Dovedu pochopit, pokud cyklista nejede těsně při pravém obrubníku. Jezdívám sezónně do práce na kole. Mnohokrát se mi stalo, že mne auto začalo předjíždět s metrovou mezerou, ale jakmile se naše přední kola dostala na stejnou úroveň, zmenšil řidič můj prostor od obrubníku na 0,5m. Kupodivu to jen zřídka udělá řidič kloubového autobusu, u kterého bych to dokázal  vysvětlit nezkušeností s dlouhým vozidlem, ale téměř vždy řidič multikáry, která se vejde do jízdního pruhu i když nechá 1,5m pro cyklistu. V takovém případě, zvlášť pokud se to stane u kanálu, často nezbývá, než zastavit a odklonit kolo na chodník. Běda, pokud není vpravo jen obrubník, ale svodidlo - není kam uhnout! Učím proto i děti, aby jezdily alespoň 3/4m od krajnice, aby měly kam uhnout, pokud se do takové situace dostanou.

1 0
možnosti

Alisch12

10. 9. 2012 8:20
Re: Existují agresivní cyklisté, ale i debilní automobilisté.

Ono párádní je i když člověk jede po silnici v ne zrovna dobrém stavu a prostě musí jet kousek od obrubníku, protože jinak by se na popraskané krajnici buď svezl do hluboké škarpy, nebo upadl řidiči hlavou pod pneumatiky. A někteří agresoři na mě troubí a tlačí mě na tu nebezpečnou krajnici. Je to bezohlednost, nepřemýšlet a automaticky vytrestávat cyklisty.

0 0
možnosti

carolusI

3. 9. 2012 19:11
Ještě nedávno bych Vám oponoval

Bezohlednost a ohrožování ostatních bylo výsadou majitelů velkých aut a chovatelů bojových psů. Ale v poslední době si všímám, že arogantní jsou už i cyklisté. Když míjím cyklisty, vždy zpomalím a vyhýbám se velkým oblouken. Nerad bych někoho zranil. Ale co si mám myslet o hlupácích, kteří ve dvojici jedou tak, že přehradí celou silnici a na zvuk blížícího se auta netreagují. Když jsem se za nimi chvíli plížil desetikilometrovou rychlostí, upozornil jsem na sebe krátkým zatroubením. Načež se cyklista jedoucí v protisměru neochotně přesunul do středu silnice a ještě jsem stačil koutkem oka zahlédnout  zaťatou pěst namířenou na mé okénko. Páni cyklisti vezměte rozum do hrsti. Máte stejné právo na užívání silnice jako motoristi. Ale jste zranitelnější a když vyprovokujete nějakého cholerika nemusíte dopadnout dobře.:-/

1 0
možnosti

kOBLICH

3. 9. 2012 19:58
Re: Ještě nedávno bych Vám oponoval

Třeba jsou to ti "obyčejní lidé" o kterých se v poslední době často píše, že ze samé nouze páchají sebevraždy. Tak tihle je chtějí maskovat jako nehody... :-/

0 0
možnosti

misaviki

3. 9. 2012 13:47
.

Když vidím cyklistu, mám vždy obavy. Jezdí jak pitomci. Úzká cesta, hustý provoz a on provozuje jízdu vestoje aby si pořádně zamakal :-(  Nejhorší typ cyklistů jsou takový ti v buzioblečkách ala Vlastimil Harapes model vosa, často za sebou táhnoucí rikšu s miminkem (v prašném a silném pražském provozu bych mu za to dala pár facek, vždyť to dítě je vystaveno vší špíně od silnici a výfukovým plynům).

1 0
možnosti

Sawy

3. 9. 2012 15:29
Re: .

A mate nejake reseni jak to udelat jinak kdyz chcete z Prahy (obecne mesta), vyrazit na cyklo vylet a dite vzit s sebou v riksi? Ja velice pochybuji, ze rodice s riksou se s oblibou projizdeji po rusnych a smogem zamorenych mestskych cestach (kde se jen ten smog bere?), ale holt nejak se na tu cyklostezku vedouci lesem a kolem reky dojet musi, ze? :) Dresy jsou upnute pro lepsi odparovani vody objevujici se na povrchu tela diky jevu ktery se nazyva poceni. K tomuto jevu dochazi nejen vlivem tepla, ale i fyzicke namahy. Ani jedno z toho v klimatizovanem aute nezazijete. No a kriklave barevne je cykloobleceni ze stejneho duvodu jako se na riksach vozi praporek. :)

1 0
možnosti

Lesní sběř

3. 9. 2012 13:16
Hm...

... ne že bych měl cyklisty nějak zvlášť v lásce, ale tohle zbožštění automobilové dopravy taky nechápu. Mluvíte o racionalitě a úžasných vynálezech, přitom při své jednomužné přepravě z bodu A do bodu B zaberete na silnici plochu, na níž by se pohodlně vyspala čtyřčlenná rodina (o psu nemluvě). A i když se zrovna nepřepravujete, to auto tu plochu zabírá tak jako tak (nemáte-li garáž). A ta nutnost přepravy z bodu A do bodu B je mnohdy umělá: protože "všichni" mají auto, pracovní místa a obchody jsou vytlačovány do polí na periferie, kam se autem prostě MUSÍ, protože tam mnohdy ani nevede chodník. Dokud lidé auta neměli, bývalo dobrým zvykem zaměstnanců hledat si práci v místě bydliště (a dobrým zvykem zaměstnavatelů mít ubytovnu).

A svoboda? Nejsvobodnější jsou nohy. Zkuste někam přijet a strčit auto do kapsy, že...

-

Prostě, nemá smysl mluvit o racionalitě, protože na autech nic racionálního není. Prostě řekněte, že ježdění je zábava - protože zábava to je, o to se přít nebudu.

1 0
možnosti

Fair-Play

3. 9. 2012 13:22
Re: Hm...

Netvrdím, že nemáte alespoň částečně pravdu ale nikdo zatím nevymyslel nic lepšího než osobní automobil jako prostředek pro individuální dopravu za každého počasí a v době, kdy to potřebuji.

0 0
možnosti

Fair-Play

3. 9. 2012 13:13
Výborně napsáno

R^

1 0
možnosti

hňup

3. 9. 2012 10:40
na které auta jezdí obvykle rychlostí 70km/hod...

a kolik je tam povolená maximální rychlost ?

1 0
možnosti

Chytrakz hospody

3. 9. 2012 10:49
Re: na které auta jezdí obvykle rychlostí 70km/hod...

70 km/h a u přechodu je snížena na 50 km/h a pak zase 70 km/h;-D

1 0
možnosti

karel_vvv

3. 9. 2012 9:58
To je čas

Magorů je čím dál víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy