Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pan_filuta

15. 9. 2012 14:30
Hlavním viníkem celé situace je stát a jeho zlodějské daně

Proč se alkohol pančuje? Protože se to velice vyplatí. V situaci, kdy je spotřební daň na litr lihu vyšší než 1000% (!!!) se nemůžeme divit, že se hledají cesty, jak se jí vyhnout. V důsledku nás tak tento zlodějský přístup pokryteckého státu/politiků dovedl do současného stavu.

A jaké řešení sami viníci nabízí? Zakázat prodej jediného široce dostupného protijedu. Neuvěřitelné.

Rozumní lidé se přitom už teď nákupu "tvrdého" chlastu zdrží, případně budou alespoň opatrnější. Blbci a závislí si ho stejně někde pokoutně seženou a zdravotní riziko takového počínaní je nepochybně mnohem vyšší než při nákupu v supermarketu.

Zajímavost na závěr. Alkohol (z převážné části legální = zdaněný) jen v ČR ročně zabije přes 4000 lidí ročně. V přepočtu tak vychází jen za poslední týden cca 80 (z větší části zdaněných) mrtvých! Kam se hrabe metanol...

2 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

15. 9. 2012 13:28
Jasně, metylalkohol v prodejní síti je věc volného trhu

pokud si koupíte metylalkohol, je to Vaš svobodné rozhodnutív rámci volného trhu. Vypijete-li jej, a oslepnete, nebudete spokojen, pak můžete přejít k jinému, lepšímu dodavateli v rámci svobody trhu a požít jeho tržněji úspěšnějšího produktu.

9 0
možnosti

vzhuru k RVHP

15. 9. 2012 13:39
Re: Jasně, metylalkohol v prodejní síti je věc volného trhu

R^

1 0
možnosti

Gašpo_3

15. 9. 2012 13:06
Asi tá abstinencia Vašim mozgovým buňkám moc neprospieva.

;-D

Pokiaľ zatiaľ polícia nie je schopná určiť o ktoré etikety sa jedná, Vy by ste si vzal na triko vyhlásiť, ktoré sú bezpečné? Do prčic, veď už sú jasné prípady, že otrávené boli i flašky, ktoré si zákazník kúpil okolkované v normálnom kamennom obchode za bežnú cenu. Tak o akej "skupině nezodpovědných" preboha píšete?8-o

7 0
možnosti

vmt

15. 9. 2012 13:11
Re: Asi tá abstinencia Vašim mozgovým buňkám moc neprospieva.

O těch nezodpovědných, co si tu flašku koupí i když toto všechno ví. Na to nemusí být ochranitelský zákaz, na to stačí zdravý rozum a pud sebezáchovy. Komu toto chybí, bude jistě lehce postradatelný článek společnosti.

1 0
možnosti

vzhuru k RVHP

15. 9. 2012 12:48
Příteli, blbost kvete?

Za prvé vláda udělala, co musí, nikoliv může. Nikdo zatím neví, jaké cesty roznáší smrt v alkoholu. Za druhé to není na vládě, ale každý kraj, každý policajt ví včetně sousedům kdo pašuje, kdo pálí, u cest nabízí, ale najednou jsou všichni chytří, hlavně z Moravy a to ta vláda... Proč jsou samosprávy a nadává se, že Praha je daleko a nemůže vidět do obcí? Najednou ta prokletá "Praha" měla vědět víc, než místní starosta, hejtman, policajt? Myslet je základem homo sapiens sapiens... Zrušme hejtmany, zrušme starosty, Praha to ví nejlíp. Ach jo...

5 0
možnosti

vzhuru k RVHP

15. 9. 2012 12:57
Re: Příteli, blbost kvete?

Navíc, jak mám poznat svobodně, jestli je v něčem jed? To jsem nepochopil. Paternalismus nenávidím, ale i svoboda má své pevné mantinely. Je něco jiného jasný, malý stát s pevnými pravidly a tresty a bezbřehý bolševismus. Kde to jde, rozhoduji sám. Ale do jídla, léků a pití nevidím.

2 0
možnosti

Dobrejvíkend

15. 9. 2012 12:22
Článek

je dobrý,dá se s ním souhlasit,ale je jasné,že stát se má o zdraví svých občanů starat.Což nedělá!

0 0
možnosti

MuhamadAlalibaba

16. 9. 2012 22:38
Re: Článek

Je jasné? Já si myslím, že to nemá být jeho starost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy