Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pan_filuta

20. 9. 2012 9:34
Karma

Máte pravdu, viníkem je stát a jeho nehorázně vysoké daně.

Babiš volá po větších zásazích státu z prostého důvodu - je největším příjemcem dotací v ČR. Původ těchto dotací je kde? V daních. Pro Babiše je to tedy jednoduchá rovnice - čím vyšší výběr daní, tím větší dotace.

4 0
možnosti

xfilesbrno

20. 9. 2012 13:52
Re: Karma

přesně

0 0
možnosti

habit-.!..

20. 9. 2012 9:18
... Babiš je typický státní podnikatel...

... vyžírka přisátá na dotace, a jako takový chápe stát jako základní zdroj životních potřeb a univerzálního pečovatele - podobně jako jeho voliči...

1 0
možnosti

petrph

20. 9. 2012 8:14
ale to se ví že Babiš má pravdu

Protože vysoké daně by tento problém sami o sobě nezavinily- tu zavinila až dlouhodobá benevolence státu při stíhání daňových úniků z alkoholu. Jinak řečeno, nejde přece o to, "že by měl stát nyní " vypátrat jedovaté zboží a rasantně trestat viníky, (což teď slibuje), ale už davno se měl postarat o to aby se nedaněný alkohol nikde ve veřejné síti neprodával. To co prováděli s ohromným humbukem policie a hygienici minuly týden, tedy že obcházeli prodejce, dohledávali nedaněný (a nefakturovaný ) alkohol, měli v podstatě jak policie, tak celníci provádět už dlouhodobě v podstatě trvale, po celá léta....Potom by samozřejmě i riziko otravy z napančované dodávky bylo minimální- i kdyby si ho někdo takto namíchal, nemohlo by se rozšířit v takové šíři,protože by se prostě veřejně neprodával...

5 0
možnosti

Ottis300

20. 9. 2012 9:10
Re: ale to se ví že Babiš má pravdu

Ano, leccos se mělo "dělat" léta. Není-li však příjemce, není dodavatel. Velcí výrobci známých značek určitě nepančují. Jde o to ignorovat neznámé značky, případně vznik nových druhů mít pod přísnou kontrolou již od výroby. Pochybuji, že někdo bude pančovat becherovku. Kde by sehnal tolik láhví? V mnoha případech je to hlavně trestuhodná nenažranost konečných prodejců, kteří si koupí nějaké ty barely nebo no name lihovinu. To by musel u každého pultu stát policajt a brát vzorky. Zvláštní je, že podobné aféry se staly během posledních let i jinde, ale nikdo se z toho nepoučil. Nejhorší byla v Estonsku, kdy zemřelo pár desítek lidí. A státní správa nic.

1 0
možnosti

ShogunPajin

20. 9. 2012 7:50
Co zrusit stat?

Tak ten stat omezime, nebo nejlepe uplne zrusime, ne? A pak, co s tim, ze bude nekdo pancovat alkohol, az par lidi umre, tak se zacne ve spolecnosti sirit, ze ten ci onen obchod ten alkohol pancuje, no a lidi tam prestanou chodit, ne? Vse se vyresi, a ty mrtvoly nam neva - vzdyt tu mame zakony dzungle... Super... Vy jste na to prisel...:-)

1 0
možnosti

petrik 52

20. 9. 2012 12:49
Re: Co zrusit stat?

a když to stát bude regulovat tak co?

0 0
možnosti

STOP.LEFT

20. 9. 2012 7:39
Souhlas s každým slovem

R^

0 0
možnosti

cezetista

20. 9. 2012 7:30
mate pravdu

babiš je komik, ale opatrně s těmi čísly, auta kolem 700 již 3 roky za sebou a jde to dolů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy