Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověče, nemáte náhodou bratra Rudofa? Ta fanatická rétorika by tomu odpovídala. R^

1 1
možnosti

Nikdy by mně nenapadlo, že bych dával za pravdu socdemákům natož komunistům ale to co ta zvěř pravicová předvedla za poslední roky to je mnohem horší. Je jen otázka času kdy půjdou do kytek. Jak může mít autor pravicové názory s podporou minimálního zásahu státu a podporovat takový megašpíny jako všechny ty eurovaly a ty hnusný fondy, který nás upíšou na doživotí do otroctví a poroby.   To co říká jsou jen slova a my to víme, pamatujeme si to a nezapomeneme to. Tedy doufám, že si za svými názory stále stojí a bude stát.

2 2
možnosti
TG

Ve všech západoevropských zemích a vyspělých zemích OECD je zavedeno progresivní zdanění. Občané s vysokými příjmy platí nejvyšší daně. Rozdíly jsou však značné. Ve Švédsku je horní sazba daně z příjmu fyzických osob dokonce 61 %.

3 2
možnosti
ZM
Foto

Co má být, že byl pan Mládek závislý na státu? Vy jste také závislý na svých spoluobčanech (vzhledem k vašim řečem zřejmě klientech). Jediný podstatný rozdíl mezi státem a soukromníkem je v tom, že soukromníkovu službu, či zboží, v zásadě nikdo nikoho nenutí kupovat, zatímco charakter veřejných statků, který často neumožňuje vyloučit z jejich spotřeby černé pasažéry, tuto možnost volby nedává. Pokud Vám tak záleží na těch penězích, které z Vás ČSSD vytáhne navíc oproti současnosti (budou-li jaké při současném DPH), možná byste měl bojovat spíše prezentováním funkčnosti pravicového způsobu řešení současné situace. Řešení státního dluhu ve formě církevních restitucí, nebo prezentované důchodové reformy mi připadá jako hasit požár benzínem.

7 5
možnosti
ZK

Z13d62e31n92a 43K93o78č47í

17. 3. 2013 11:30

1) Naprostou diskreditaci pojmu „pravicová politika“ předvádíjen a pouze ODS a to bohužel už 20 let. Nečas sklízí pouze výsledky svýchpředchůdců.  Nebýt Nečase,  nebyla by už ani ODS, protože tu bandutunelářů s praporem modrého ptáka už už nikdo v politice nechce.   Své zlodějny státního majetku nazývaly veřejněúspěchem.:-P

2. Bohuslav Sobotka válčil se všemi, ale po vítězství Zemanaponěkud prohlédl, protože zjistil, že si svou vlastní neobratnou politikouodepsal do budoucna i možné koaliční partnery.  Progresivní zdanění příjmů fyzických osob(sazba až 38%!), je ve všech civilizovaných státech naprosto normální. Tinejschopnější a nejšikovnější to rozhodně unesou.  Horší je, jestli budou mít socialisté dostatekodvahy na odbourání  přebujelé státnísprávu a její zeštíhlení.:-/

3. Mládek je tlučhuba, kterýmu modří ptáci bohužel  nic nedokázali ( ačkoliv času i příležitostik tomu měli dost ) a teď pouze brečí nad jeho nesmyslnými výroky.;-)

4. Jiří Dienstbier – je pouhopouhý tlučhuba.  Voliči to poznali sami. Spolustraníci topoznali až jim Jirka pustil žílou ze stranické pokladny.  A jak víte vykrást stranickou pokladnu jenejvětší hřích.  Naproti tomu každý, kdodo pokladny přihraje nějaký ten milionek, má zajištěný raketový postup vestranické hierarchii.;-D

Nebrečte a spoléhejte na vašeho otce zakladatele, který se jižchystá na návrat. Nic jiného vám nezbývá, protože socialisty jste dostali doprotiútoku vy sami a nikdo jiný. ;-)

7 6
možnosti
Foto

"Nevím, zda-li je k tomu potřeba ještě něco dodávat nebo zda-li by nebyl efektivnější rychlý políček mackovského typu a dlouhá ledová lázeň hlavy tohoto politika."

Proč ne? Vzhůru do prvobytně pospolné společnosti primitivů.

8 3
možnosti
Foto

"Jistě že nejsou a nikdy nebudou a spravedlivý či racionální důvod pro nemorální daňovou progresi, ať již jakéhokoliv druhu, prostě neexistuje."

Existuje, ale vy ho nepochopíte. Je jím nestabilita tržního mechanismu. Stručně řečeno, když je akumulace bohatství příliš vysoká, ekonomika přestává fungovat, protože je nedostatek koupěschopné poptávky. Vy se zřejmě díváte na svět dichotomicky: bohatí vs. chudí, stát vs. soukromá sféra. Jenže ono to není tak jednoduché. Bohatství bohatého není Bohem daným právem a je závislé na společnosti. Nebudou-li chudí mít na nákup auta a bude-li jich stále více a více a budou-li již tak chudí, že se nikomu nevyplatí jim půjčit, nakonec zchudne i velmi bohatý akcionář továren na automobily. Prostě je to všechno trochu více provázáno, než si vy, nebo pánové z ČSSD, představují.

6 2
možnosti
Foto

Odporně nebezpeční a proradní politici - nejen ČSSD ale všichni do jednoho.

3 3
možnosti
Foto

"Je faktem, že relativně bohatší občané i při zachování rovného procenta pro zdanění příjmů odvádějí více či podstatně / extrémně více než občané s průměrnými či podprůměrnými příjmy. Je to proto, že spotřebovávají více veřejných služeb? Zdravotnictví, silniční infrastruktury, armády či policie?"

To jste se dost sekl. Velmi bohatí podnikatelé (vynechám rovnou ty, kteří daně ze svého podnikání ve formě pasáctví, prodeje drog, či jiné bohulibé činnosti) daně ani neodvádějí) platí velmi často méně třeba do zdravotního fondu, protože jim to zákon umožňuje. Totéž je případ daní z příjmů. Daňový výnos z daně z příjmů OSVČ byl několik let dokonce záporný. On není takový problém, koupit si barák na firmu, auta na firmu, do každého patra baráku jeden robotický vysavač na firmu, vše náklady nutné k dosažení příjmů z konzultantské činnosti v oblasti třeba účetnictví a to by bylo, aby nebyla ztráta a pitomí zaměstnanci svými daněmi nepřispěli panu podnikateli ještě třeba na zahradní traktor. Jsou jistě i poctivci, ale výše popsaného parazitismu, který si parazité samosebou do krve hájí jako své Bohem dané právo, je třeba odstranit z našeho právního řádu. V každé populaci je určité procento psychopatů, sobců a bezohledných agresorů, kteří prostě nejsou připraveni pro život ve společnosti, postrádají špetku solidarity, každou slabost ostatních využívají ve svůj prospěch a nepřináší jim to ani sebemenší morální dilema. Budiž. Činnost těchto lidi ovšem většinová, psychicky zdravá společnost, musí nějakým způsobem eliminovat. Zloději nechť jsou zavřeni a zbaveni nakradených majetků a bezohlední agresoři nechť jsou omezováni na svých právech. Skutečně schopní, šikovní, inteligentní a pracovití nechť pak jsou bohatí. Místo aby měl vilu na Ořechovce vysokoškolský profesor neurochirurgie a přednosta kliniky, či významný jaderný fyzik, má jí zloděj, který se neštítí ničeho. No tak kde to jsme?

Mimochodem, Albert Einstin byl také státním zaměstnancem.

9 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy