Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Klasický, tedy pravicový, liberalismus se totiž opírá o ideu nevměšování státu do svobodného rozhodování ekonomických subjektů. A právě možnost svobodné volby definuje kapitalismus ve své nejryzejší podobě."

Je volba mezi smrtí hladem a prostitucí skutečně svobodná?

"Dále tento zdroj uvádí, že všeobecně lze dogmatismem označit každé pojetí, které se snaží své premisy i závěry zbavit kritického přístupu."

Kritizoval jsem mnohokrát, v různých souvislostech, jak program SSO, tak i jeho ideové zdroje, např. Misese. A několikrát jsem se setkal s odpovědí v duchu, že zde je jakákoli kritika nelegitimní, protože

a) Mises již určité věci jednou provždy vysvětlil, jeho teze o lidském jednání jsou nezpochybnitelné a navždy pravdivé (nejsou, o tom je můj článek, který hodlám vydat ve vědeckém časopise a z toho důvodu ho nedám nyní např. na blog).

b) kdo nesouhlasí s programem SSO, či s jeho ideovými zdroji, je flákač, lempl a nepřítel svobody, všichni schopní, pracovití a svobodomyslní lidé s tím souhlasí (argument ad hominem a navíc ad multem). Jinými slovy, mnozí členové a voliči SSO jsou kovaní dogmatici a není problém to dokázat.

0 1
možnosti

Mne ta Vaše vědecká oponentura zajímá. Kde se bude dát přečíst?

0 0
možnosti

Podle sebe soudím tebe, jak neuvěřitelně to platí. Záměrně nikoho nejmenuji.

0 0
možnosti

Jeden příspěvek mě rozesmál. Konečně sranda....

0 0
možnosti

Z97d91e97n46a 68K66o22č41í

17. 1. 2014 11:09

Nejste konzervativní dogmatici, dogmatičtí fanatici !!;-)

0 0
možnosti

Hezky jste mi příspěvky ojela těmi mínusy. Nevadí mi to. Trpíte nějakými komplexy?

0 0
možnosti

Zvolte mě a splním vám vše (heslo svobodných) Ovšem mě to nepostihne, já budu za vodou(přemýšlení vedení strany svobodných, ODS09 a dalších přidružených partají)

2 0
možnosti

Takovejch stran tady je. Jde o to, že řeknete A a děláte B. A vy už lžete teď. Viděl jsem analízi článků Svobodných. Jsou účelově zmanipulovaných, zavádějících článků. A co je pecka 90% členů strany tomu i věří.

0 1
možnosti

Jestli jste četl "analízi", tak ty musely být na skutečně vysoké ideové úrovni.

3 0
možnosti

Pane Novák, dík za nápad. Kéž by se tím Svobodní řídili. Škoda, že si nemohou dovolit zaplatit nějakou americkou firmu která jim udělá propagaci. Tak jako udělala Babišovi. Milionkrát by se jim to vyplatilo.

0 0
možnosti
Foto

Americká top PR firma radila taky Paroubkovi. My nemáme na poraděnka, tak holt používáme grassroot.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že Hájkova filipika je tak trochu výzva. Pořád se do nás navážejí socialisté všech druhů (naposledy předseda v naději Fiala, kterému prý bereme témata i voliče), takže diskuse s ultrakonservativním blouznivcem našich hor bude alespoň zpestření.

0 1
možnosti
Foto

Se zájmem sleduji Jiroudek x Slobodník. Docela přínosná , leč .... úplně akademická debata. Strana typu "Svobodných občanů" se dle mého názoru nemůže dostat do vlády - snad pouze jako marginální člen nějaké koalice.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS