Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jeden z klíčových závěrů XIV. sjezdu KSČ:

- Budou se budovat pouze barevné atomové elektrárny!

- Protože ty černobílé se, soudruzi, neosvědčily.....:-/

0 0
možnosti
Foto

Jak čtu diskusi, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě. Tady se sešli samí uťápnutí otroci, kteří vymění svobodu za kus žvance.

3 1
možnosti

Můžete nám říct jak jste dospěl k tak nesprávnému názoru?

0 0
možnosti

porovnávat život před 25 lety a dnes je tak trošku nesmysl, s každou generací se lidé mají líp a líp. Stejně tak se mi nelíbí že autoři podobných srovnání většinou vybírají věci, které nejsou až tak důležité pro život  jako dovolená, televize, benzín, káva atp. Málokdy se v těchto tabulkách objeví energie - dnes + 1177%!, nájem, služby všeobecně, nebo třeba dálniční poplatky....

Nechtěl bych se vrátit zpět ale pokud chce někdo férově posuzovat tak by měl zohlednit všechno i to že život byl daleko větší pohoda- pokud člověk moc neremcal. Nikdo se nepředřel, o víkendech se jelo na chatu. Sice si člověk nemohl vybrat z 50 druhů másla ale to jediné co bylo bylo skutečně máslo a ne margarín.....

4 0
možnosti

Daleko větší pohoda...;-D ;-D ;-D ;-(

0 0
možnosti

Hezké je, že základní problém vidí všichni v tom, že nebyli  k dostání španělské pomeranče, ale pouze  kubánské, a  současně všchni těžili z toho, že toliko předstírali, že makají.

1 1
možnosti

Jeden z mnoha vtípků o komouších (nelegálně šířený lidovou slovesností):

Dědeček říká babičce: "Babičko, klepnu králíka, uděláš ho na smetaně?"

"Smetana není, dědo, už několik měsíců k sehnání!"

"Tak třeba na slanině?"

"Dědo, ani slanina není!"

"A co teda na másle, babi?" "Nemají ani máslo, jen nějakou Laktofloru, dědo..." Dědek se naštve, veme králíka a šoupne ho zpět do kotce, králík se postaví na zadní,  začne tleskat a volat "Ať žije KSČ, ať žije KSČ...!!!"

6 1
možnosti

No, mně přišlo vždy hrozně hloupé, když si někdo pod slovy "bylo líp" hned představí plné regály v obchodech, 120 televizních programů na satelitu, stav životního prostředí nebo infrastruktury. To je na prd, když život kolem stojí za prd. Samozřejmě, nejjednodušší by bylo napsat - když jsi tu dobu, Honzo, nezažil, tak kušuj, je to trapný. Nicméně aspoň stručně. Jsou v životě i důležitější věci než kus žvance a možnost svobodně si zařvat "Prezident je vůl!". Já vzpomínám na dobu, kdy lidské duše nebyli až po okraj naplněny egoistickou dravostí, lidé si nešplhali po zádech, šéf v práci tě nevyhodil jen za to, že se potřeboval zbavit možné konkurence. Kdy drtivé většině lidí nešlo o peníze (a ani nemohlo jít díky soudruhům, naštěstí, všichni měli téměř stejně), kdy si díky nařízenému rovnostářství nic nezáviděli a kdy díky společnému nepříteli táhli za jeden provaz. Chovali se k sobě lépe, slušněji, cena přátelství nebo i dobrého filmu, koncertu či knihy byla nesrovnatelně vyšší. Ona totiž ta chudoba a útisk vede k odhalování skutečných hodnot a charakterů, víme? Všechen ten marast a tuny dnešní špíny ti nebránili ve výhledu na světlo na konci tunelu. Lidé byli sic chudí a bez svobody, ale šťastnější. Ona ta Vesnička, má středisková, S tebou mě baví svět nebo Na samotě u lesa nejsou kýče, falešná idylka. Ony jen krásně vystihují, jak se tenkrát žilo. Proto se na to pořád s takovou láskou koukáme a proto v současnosti nemůže něco podobného vzniknout ani náhodou.

12 2
možnosti

Jj, hlavně ta Vesnička krásně ukazuje tehdejší maloměšťáctví ("Soudruhu řediteli, ano, tady uděláme práh a na střechu kanadské šindele a záchod z NSR...."):-P

4 0
možnosti

Je smutné vidět, kolik lidí je ochotných se nechat zavřít do klece a otročit pánovi, resp. za kus levné nahnilé mrkve panáčkovat, jak si rudý mocipán poručí.

Svoboda je cennější než pseudojistoty....:-/

6 4
možnosti

Vás z toho panáčkování musej ještě dnes bolet zadní běhy, že? ;-) ;-D

1 1
možnosti

Víte, jaký rozdíl je mezi bídou a naleštěnou bídou? To je poznámka k té omítce...

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem náctiletý, ale vynáším tvrdé soudy, dalo by se shrnout.

Byla jsem náctilétá v 68 roce, měla jsem velké ideály a přišli Rusové. Mladí kluci jako my, nevěděli kde jsou a co se děje. Za okupací stáli dospělí se svoji politikou a mladí nesli kůži na trh. Dvacet let později to bylo stejné, zase mladí kteří byli zataženi do politické revoluce, aniž by věděli proč se tak stalo a co bude následovat.

Nikdo  není se vším spokojený, proto jsme této změně fandili a čekali jsme co nám přinese, jako na světýlko na konci tunelu.

Dnes když se na to s odstupem času díváme zjistíme, že žádný velký profit pro občany nenastal.

Máme plné obchody zboží, ale nekvalitního. My kteří jsme byli se svoji výrobou soběstační, jsme odkázáni na dovoz. Zlikvidovaly se fabriky a zemědělství a tím vznikla u nás nezaměstnannost. Práce není povinností, hromadí se nám spousta lidí pobírající sociální dávky. Místo učňovského dorostu, který by měl uplatnění, chrlí naše školy další a další maturanty, kteří bohužel nemají soudnost a dále pokračují ve vysokoškolském studiu. Proč ne, když více jak 80 vysokých škol u nás čeká na naplnění. Je to kvantita, ale kvalita chybí. Ti mezi nimi kteří tu kvalitu mají, těžko hledají uplatnění. Teplá místečka jsou obsazena důchodci a těmi co mají známé na správném místě. Tak by se dalo pokračovat, s korupcí, s rychlými zbohatlíky kteří se po revoluci objevili, odměnami za práci které neodpovídají v mnoha případech pracovnímu nasazení atd.

To základní co chybí je však jistota, že práce bude. Není problém si půjčit peníze, ale nedostat se do dluhové pasti, to znamená nepřijít o práci když mám hypotéku. Pořád tajně doufám, že se politici umoudří a začnou pracovat společně, je jedno jestli z prava nebo z leva, ale hlavně pro to, aby v naší zemi byl život spravedlivý a měli se dobře ti co se o to usilují a ne ti, kteří nehnou prstem, nebo naopak z jejich úsilí dobře žijí. Připravme další generaci takové podmínky, aby volný čas trávili zábavou a ne úvahami o politice.

11 3
možnosti

Píšete, že máme plné obchody nekvalitního zboží...takže naznačujete, že tenkrát byly obchody "prázdné" kvalitním zbožím?;-D A prosím vás...když jsme podle vás byli soběstační, naznačte v čem? Když nikde nic nebylo ...Maso se nedalo normálně koupit, zelenina byla jen brambory, cibule a mrkev . . . a vůbec, už mě unavuje pořád lidem dokola popisovat, co tu před Listopedem 89 bylo za sajrajt. Každému, komu se po tom stýská, bych dopřál se vrátit např. do roku 1972, kdy jsem ukončil školní docházku. Hnus fialovej...na blití. Neberte to tak, že bych chválil naše současné politiky, ale vrátit se? Radši chcípnu, než to znova zažít.

11 9
možnosti

J96i70ř22í 96R97o42d

23. 1. 2014 13:55

Souhlasím s autorem, jen si myslím, že například potraviny byly kvalitnější než dnes. Většina produkce byla z domácí provenience, což bylo plus pro zaměstnanost a ve výrobě potravin jsme byli téměř soběstační, což dnes, bohužel, nejsme!

2 2
možnosti

Kvalitnější potraviny? Ale jděte. Nejspíš jste už zapomněl na ten megaprůšvih s polychlorovanými bifenyly (PCB), které nějakého génia v našem národním chemickém průmyslu napadlo přimíchat do barviv, kterými se natíraly tanky na nadojené mléko, takže se tahle nebezpečná toxická látka dostala do všech mléčných výrobků.;-€

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS