Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

polskej olej v naftě ... ;-O o co lepší, výnosnější a legálnější je míchat do nafty a benzínu řepkovej olej ... [>-]

0 0
možnosti
JN

J71a10n 88N10o21v70á83k

29. 1. 2014 20:10

Za kauzu s otráveným alkoholem můžou dva blbouni z Opavy, kteří si řekli, že mezi etanolem a metanolem je jen rozdíl jednoho písmenka. A lidi pili kapalinu do ostřikovačů.

Kdyby ti podfukáři, co se jim ekluje platit daně, alespoň vyráběli kvalitní zboží. Takhle se ukazuje, že nejsou nic víc než bezohledné ho...a.

0 0
možnosti
VH

A ještě drobnost: barvení paliv, jmenovitě nafty, zavedl již stát socialistický.  Existovaly totiž dvě ceny (takže jakoby dvě daně): pro topnou, lacinou, naftu a pro naftu motorovou.  Navíc bylo třeba barvit naftu státních podniků, aby se poznal zloděj.

   Ne, pane Polanecký, podstatou podvodů, pašování ani krádeží není stát.  Podstatou jsou lidé. Lidé s marálkou v bahně. Ale to oni nechápou.

0 0
možnosti
VH

V kterém státě nemají díky nízkým daním problémy s pančováním alkoholu (že by Švédsko?) či pohonných hmot (je to snad Německo?).  Nikoliv. V 90. letech byly spotřební daně mnohem nižší a pašovalo a pančovalo se ve velkém.

   Pašeráctví kvetlo vždy, bez ohledu na mnohdy drakonické tresty.

0 0
možnosti
VH

Jsou nastaveny nemorální daně? No prosím.  Ale: Jaká výška jednotlivých daní by byla morální a proč?

0 0
možnosti
Foto

K těm likérkám - politici vymysleli nejen kauce, ale i tohle:

http://www.zufanek.cz/cs/aktuality/cesky-big-brother

2 0
možnosti
MC

Naprosto přesné.R^Karma. To, že toto nechápou soudruzi, socialisté a ani sociální demokraté se nelze divit. Tak je jen nasnadě, když je tato skutečnost zapírána v tak malém státě, jako je Česko a když se umíme tak krásně dělit, zda bychom neměli tu naší malou zemičku dále rozdělit na levý a pravý díl. Myslím si, že brzo by byl zřejmý tlak z levého dílu se probojovat do pravého.:-)

6 0
možnosti
TK

Karma pro vás i váš článek. Ačkoliv ze strany, která mě sama přesvědčila abych ji nedal své sympatie ve volebním klání, toto je seriozní a pravdivý pohled na fungování státu. A nejen našeho státu. EU je ještě o nějaký ten level výš.:-) Zřejmě se máme na co těšit. Pokud se ovšem teď, s touto vládnoucí klakou, nepohnou ledy správnějším směrem. To ukáže nedaleká budoucnost. R^

2 0
možnosti
JF

Podstatou problému je, že stát nechce řešit tyto záležitosti, jelikož to sype do kapsy. Bez zamhouřených očí státní správy toto nelze dlouhodobě dělat. Kdo je stát? No Ti kdo jsou momentálně u vlády a kausa metanol to jen potvrdila. Čachrování s nedaněným lihem, pančování lihovin skončilo průserem a metanolovou kausou, mrtvými a zmrzačenými. Kdo byl tehdejší ministrem financi pod jehož správu spadal dohled nad výběrem daní z alkoholu a pohonných hmot.

4 0
možnosti
Foto

A kdo byl ministrem zdravotnictví, který okamžitě nařídil zákaz prodeje jediného dostupného protijedu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy