Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

HMMM ... a to jsem se kdysi - ještě jako klučina - učil v dějepise, že zlí feudálové vybírali kdysi na svých panstvích od nebohých poddaných strašlivý DESÁTEK :-P!ÓÓÓ ... jak rád bych ho odevzdával i dnes:-/.

18 1
možnosti
JN

Tak to jste nedával pozor.

Ti zlí feudálové nařizovali podaným pracovat na panském majetku. Obměnou za tu práci byl pronájem kousku pozemku, na kterém mohli poddaní ve zbylém čase pracovat ku své obživě. A z toho, co si vyprodukovali odváděli ten vámi zmiňovaný desátek církvi.

Takže pokud chcete církvi, kterékoliv platit desátek z toho, co vám po zdanění ještě zbyde, klidně můžete.  Někteří věřící to prý dělají.

2 1
možnosti
Foto

Celý váš článek je chybný-výpočet je postaven na tom, že ti ekonomicky aktivní lidi jsou samostatně bydlící a bez rodin.

Konkrétně se jedná zejména o těch 1 446 000 dětí-z nich je naprostá většina živena svým rodičem a většina ani nepobírá přídavky ani žádné dávky a konkrétně se jedná o 175 000 ekonomicky sice neaktivních ale s vlastním zdrojem obživy, ...

Tudíž vaše teze : "Vyplývá z nich, že osob, jejichž příjem není tak či onak závislý na státu nebo státem řízeném systému, je maximálně necelá jedna třetina."

je od počátku jednoznačně chybná.

Pak je tu samozřejmě ten fakt, že stát poskytuje služby za které ti pracující v privátním sektoru platí a fakt je ten, že bez daní / respektive jim obdobných poplatků/ se neobešla ani prvobytně pospolná společnost-dokud bude lidstvo tak budou i daně nebo obdobné poplatky.

Oni totiž i ti ekonomicky aktivní v privátní sféře musí do práce nějak dojet, chodí k lékaři, potřebují ochranu svých majetků...

3 5
možnosti
Foto

to přeci na věci nic nemění stejně jako autor netvrdí, že je nutné daně úplně zrušit. Nějaká míra zdanění zde být musí, stát musí vykonávat služby, které ze své podstaty nikdo jiný vykonávat nemůže. Jenže současný nenažraný stát už nám bere víc než je slušné a pro zdravě se rozvíjející společnost nutné a při tom uvažuje o dalším zdanění (zvýšení firemního zdanění, proběhlo médii před cca 2-3 dny))

12 1
možnosti
MC

Bohužel máte v mnohém pravdu. R^Je to takové krásné socialistické bludiště, které pokud vyluštíte dostáváte se na nacionalistický pranýř falešných altruistů.

6 1
možnosti
Foto

Ale stát je taky firma. Tak zkuste z té třetiny odečíst ještě zaměstnance firem, u nichž aspoň 50% obratu netvoří obchod se státem (přímý nebo zprostředkovaný).

Pak odečtěte ještě všechny ty, kteří netvoří žádné přínosné hodnoty či služby = výrobce alkoholu, cigaret, pracovníky v hazardním bussinessu, finanční poradce, možná taky banky, pojišťovny...

To, co vám zbude, nemá dle mého názoru žádnou vypovídací hodnotu.

1 3
možnosti
LR

Přál bych si mít firmu typu "stát".

Povinně si od Vás inkasovat kolik si řeknu....

3 0
možnosti
JN

A vy živíte, nebo jste živen?

1 1
možnosti
PV

P91a84v83e91l 27V44é89b53r

20. 1. 2015 7:59

Hmm, a jak tato dodatková informace ovlivní to, co bylo napsáno? To jako, když autor bude živen, změní udávané počty, nebo čeho jste vlastně chtěl svým dotazem dosáhnout? Čím by tato informace změnila probírané téma?

12 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy