Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za socíku se za ty co živí ostatní počítali jen manuálně pracující,  úředníci těch podniků se počítali mezi vyživované, majitel firmy pak za příživníka:) Není to tak dlouho, co ženy do práce nechodily a muži dokázali uživit více dětí, než dnes i manželku která se o ně starala. Ekonomicky neaktivní lidé nemusí být placeni státem. U dětí je to různé, mnoho rodičů je přesvědčeno, že své děti živí oni. Stát zajišťuje jen lékařskou péči a školu. Mám z toho pocit, že jen zaséváte závist mezi lidi, nenabízíte žádné lepší řešení. Ve světě se všeobecně uznává, přerozdělování státem za nejefektivnější způsob jak se postarat o staré a nemocné.

1 0
možnosti

No teda pane Polanecký, četl jste po sobě tu pí§ovinu, co jste napsal? Velmi by mě zajímalo, čím vy jste přispěl společnosti a jaké konkrétní hodnoty jste vytvořil, vy "přetrhdílo". Pak se divte, že politiky nemá nikdo rád, když jsou to všechno podobní pitomci, jako jste vy.

1 2
možnosti

Sice tam je hodně nepřesností a nějaké věci nezařaditelné (ani to nejde udělat přesně), ale to, na kolik jedinec vytvořil větší či menší hodnoty, na skutečnosti této tabulky a ohledně velkého zdanění a přerozdělování nic nemění. Vaše otázka je tak zcela irelevantní.

0 0
možnosti

To je podle me pekna blbost. Duchodci, nezamestnani a pod. jsou lide, co prubezne odvadi, odvadeli a z toho ziji, statni zamestnanci jsou lide, ktere si jako sluzby platime podobne jako kadernici a jine soukromniky. Kdyby stat nedal penize do obehu tak si maximalne vymenujem sluzby a farmar by utikal s vejci ;-D za cetniky, at jej hlidaji. Vytvaret nejake kasty na zaklade zamestnanosti, podnikani, to mi teda prijde blbost. Sice chapu, co chcete rict, vzdyt to tady nekteri neustale tapetuji, jak tvori hodnoty a ti co nedelaji, ne, ale tento system je zalozen na moznosti nekoho propustit z prace, takze nezamestnany neni zadna nizsi kasta, je to legitimni soucast systemu, aby fungoval. Muzem polemizovat, jestli si neplatime ve statnich zamestnancich nejakou zbytecnou sluzbu, ale udelat zaver, ze tretina zivi zbytek ... . Duchodci, co je podstatna cast vasich "parazitu" si cely zivot odvadeli na duchod, nezamestnani si odvadi prubezne ... to nejsou jen dane z prijmu ale i DPH, decka, ze se jim plati na skoly .... a zbytek ... to uz bych se opakoval. Nevim jestkli podle vas ma mit vzdelani jenom bohati ... to uz tady snad nekdy davno bylo, ne?

1 0
možnosti

P77a39t58r25i51k 28Z90i91m75a

26. 1. 2015 19:35

To je hloupost nade všechny. Instalatér a opravář podle této logiky "vytváří" hodnoty, zatímco vědec nykoliv... Jděte se se svou logikou vycpat.

1 0
možnosti

Žádná hloupost to není... Vědec pochopitelně vytváří hodnoty. Pokud pracuje pro soukromou firmu. Pokud pracuje pro stát, tak ho právě onen instalatér "živí"

0 0
možnosti

Je to dost nepřesné.

V té uváděné třetině jsou i osoby, které pracují v oblasti služeb, financí a obchodu. Ti sice daně platí, ale stejně jako u státních zaměstnanců se jedná pouze o přelévání peněz, které získají od ostatních občanů.

Těch, kteří vytvářejí nějaké hodnoty bude mnohem méně. (Jaký je rozdíl mezi přínosem učitele a kadeřníka?)

Ve skutečnosti nás živí jenom pracovníci v zemědělství a potravinářství. (Plus nesprávně uvedené matky na mateřské dovolené.)

2 0
možnosti

Jen tak pro orientaci, státní zaměstnanci platí taky daně, ale hlavně nakupují převážně u nestátních, takže ty daně odvádí taktéž, takže asi tak.

0 1
možnosti

Pane, po podrobnejsim pohledu na vase udaje poznate, ze vice nez polovina z tech, ktere podle vas ta "tretina" plati jsou studenti/zaci a duchodci (3.7 mil.). Co je na tom spatneho, ze je vydelecne cinni lide plati? Jak jinak by to melo byt?

Dale - co ti, kteri ze statniho rozpoctu leci vas a ostatni hrde "platice"? Ti jsou take vyzirkove?  Primou hodnotu asi nepridavaji, ale pokud se jich chcete zbavit pojdete ve skarpe na prvni bacil, ktery chytnete.

No a co vojsko a policie - dalsi vyzirkove? Pane, zkuste to bez nich a uvidite, jak si ta vydelecna tretina poradi s prepady na ulici ci invazi z jinych zemi.

Nebo skolstvi, pane, taky vyzirkove? Privatnim zamestnancum jejich kvaliifikace a vzdelani patri od malicka a statni skoly jim k nim nedopomohly?

Vase komentare jsou podle me velmi scestne.

5 0
možnosti

Je to demagogie a aby nebyla, musel by zde být rozbor na mnoho stránek textu.

4 2
možnosti
Foto

O kolik podnikatelských příležitostí bychom přišli,  kdybychom neměli učitele a tudíž vzdělané lidi (byly by tu skutečně jen montovny)? O kolik lidí by bylo méně ekonomicky aktivních, nebýt lékařů? O kolik lidí méně by se dostalo do práce, kdyby silnice nikdo v zimě neprotahoval? Atd. atp.. Toto dělení lidí na "ty co tvoří hodnoty" - rozuměj ty co pracují v soukromé sféře a "ty co hodnoty akorát spotřebovávají" - tj. ti co nepracují v soukromé sféře, beru jako naprosto demagogické. Ale viděl jsem to (zdůrazňuji že nikoliv u pana Polaneckého) dotaženo až do absurdity, kdy někteří lidé požadovali, aby volební právo měli jen "ti co tvoří hodnoty". Skutečně chcete takto rozdělovat společnost?

4 1
možnosti

P90e68t54r 75H90á29l55a

26. 1. 2015 15:39

Bohužel stav našeho školství není takový, abychom zrušením učitelů přišli o výraznější počet vzdělaných lidí. Čest výjimkám.

0 2
možnosti

A to jeste zapominate na lidi, kteri jsou zivi z toho, ze prodavaji zbozi statnim zamestancum :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy