Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J68a96n 53P40e55c24h72a

24. 2. 2015 2:03

Jednoduchá úměra - snižte daně a vyberete víc, vy chytrolíni.

1 0
možnosti
Foto

J52a66n 77P93e10c91h11a

24. 2. 2015 2:03

Jednoduchá úměra. Snižte daně a vyberete víc, vy chytrolíni.

1 0
možnosti

jsem živnostník a v podstatě kromě zvýšených nákladů mě to nijak neomezí,doufám ale že dojde na řetězce kteří přelívají zboží z jednoho státu do druhého a nechávají si vracet DPH z vyvezeného zboží (viz akce toaletní papír)

0 0
možnosti

To by mně zajímalo, jak by na ně mělo dojít...

0 0
možnosti

J18a70n 38F39r30i37s83c23h

23. 2. 2015 10:32

Zajímala by mě jedna věc, budu si muset pořídit pokladnu pokud mám ŽL pouze na vedlejší příjem - vývoj SW? Přivydělám si ročně kolem 16-20KKč. Pokud si budu muset za 15 táců pořídit pokladnu, pak se na to mohu vybodnout a ŽL pozastavit.

3 0
možnosti

A83l26e50x 90G83r74e96g97o11r

23. 2. 2015 11:52

Asi budete muset provádět jen fakturaci a bezhotovostní platbu.

0 0
možnosti

Když si vzpomeneme, jaké byly problémy třeba s prostou evidencí motorových vozidel...   To měl být systém zvládající pár tisíc evidenčních úkonů za hodinu - a kvůli minutovému zdržení by určitě nikdo neřval. 

:-/ 

Dokážete si představit, že obdobní matláci budou organizovat systém zvládající špičkově statisíce, miliony operací za hodinu? A dokážete si představit, jak by to vypadalo třeba v pekařství - dva rohlíky, šest korun ... neee, neodcházejte, hezky si počkáme minutku, dvě (nejvýš pět) na pokladní bloček 8-o

11 0
možnosti

Když jsme u té centrální evidence motorových vozidel ...mám takové podezření, že to nefunguje dodnes a proto se našlo to "elegantní" řešení: SPZ už se nebudou se změnou vozidla měnit a je to. Koupí si Pražák auto v Brně, zůstane mu brněnská. Akorát nevím, proč to muselo stát tolik prachů za ten centrální registr. A takhle nějak to bude i s elektronickou evidencí tržeb.

2 0
možnosti

P43e94t43r 70T84o17m23e69k

23. 2. 2015 9:14

No tedy vy jste hrdina, když si účtenky v Chorvatsku neberete. Fakt to vás obdivuju. Taky bych chtěl mít takovou odvahu. A že byste vy "svobodní" navrhli jiný postup, jak zmírnit daňové úniky v této oblasti. Vy jen papouškujete moudra vašeho hlavního "svobodného".

1 8
možnosti

Asi Vám to bude připadat jako papouškování hlavního "svobodného", ale jedinou funkční cestou, jak zmírnit daňové úniky, je podstatné zjednodušení a zprůhlednění daňového systému a celkové snížení daňové zátěže. Zamyslel jste se treba nekdy nad tim, jestli stat vubec potrebuje vybirat tolik dani, jestli vsechny funkce, ktere stat pomoci dani zabezpecuje, jsou opravdu nutne a efektivni?  Jinymi slovy i osekani funkci statu je jednou z cest, jak snizit danovou zatez a tim i danove uniky.

14 0
možnosti

Elektronické pokladny nepřinesou nic z toho, co si soudruh Babiš se soudruhem Sobotkou od toho slibují. Např. slovenský tisk popsal 8 způsobů, jakými lze systém obejít - hromadící se lístky u kasy si vzít zpátky a transakci vystornovat (zřejmě proto chce lidi nutit, aby si ty lístky brali), dále servisní technici umí kasu nastavit tak, aby pouze tiskla a nic nezaznamenávala apod. Zkrátka lidi zase něco vymyslí. Podle mně je to zcela zbytečná zátěž pro živnostníky, která nic užitečného nepřinese.

12 0
možnosti

Perfektně napsáno.. Oni totiž už dopředu počítají, že je každý lump a jen oni dva to tady zachrání.. A pokud někdo kradl a neodváděl daně doposud, nebude tak činit ani později. A kdo to má zase odskákat? Nakupující. Něco chceš plať. Něco nechceš? Plať...;-)

6 0
možnosti

Proti elektronickým pokladnám nic nelze namítat. Jen se prostě budou registrovat i příjmy z míst, kde se to doposud nedělo. Příklad různé parkoviště s obsluhou bez parkovacích automatů. A že jich je.

Povinnost odebrat účet je nesmysl ale povinnost vydat účet automaticky a bez řečí je normální věc.

2 0
možnosti

Tak jo. A jak vyřešíte třeba farmářské trhy?

0 0
možnosti

elektronicka pokladna ano, povinost zakazniku brat si uctenku ne. Je dost statu na zapad od Sumavy kde to je bezne zabehle a funguje to. Proc zas vymyslet vymslene. Staci prevzit aplikaci a pocestit. Stejne tohle driv ci pozdeji naridi EU tak nechapu tolik toho kriku kolem.

2 4
možnosti

Mě fascinuji argumenty typu, ze v jinych statech to maji taky, ergo je to tak spravne. Ale maximalne zjednodusit danovy system a celkove dane snizit, to nikoho nenapadne. Budeme neustale vymyslet dalsi dalsi "opatreni", ktere zvysi kontrolu nad kazdym nasim krokem. A az bude ta kontrola absolutni, zavladne vseobecny blahobyt a vsichni budeme tak nejak krasne poctivy. Jen se obavam, ze uz nebude nikdo, kdo vytvari skutecne hodnoty a budou jen sami kontrolori.

17 0
možnosti

A největší legranda na tom všem je to, že tyhle hlouposti a zásahy do svobody jedince podporují hlavně všichni ti co mají plné huby svobody a demokracie. A přitom si vůbec neuvědomují, že je to naprosto stejné jako když je před lety nutili vyrážet s praporkem do prvomájového průvodu. Už jen zbývá vyčkat okamžiku až si budeme muset před nákupem rohlíků podat úřední žádost a vyčkat na schválení ;-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy