Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

To je ale paranoidní blábol... Škoda, že kromě šíření strachu nedokážete nabídnout nic co by se blížilo konstruktivní kritice. Ale to už je bohužel takový dobrý zvyk těch politicky neúspěšných (A to bez ohledu na to, za koho zrovna hrají)

0 0
možnosti
KV

Já doufám, že občanů ohrožených na životech a zdraví (kvůli smrdutým a jedovatým zplodinám z komínů) se už konečně stát nějak účinně zastane. Přece není možné, aby nás někdo (? = kdokoliv, komu se to zlíbí)  donekonečna a zcela beztrestně trávil jedama vypouštěnýma z komínu. ;-€

Dufám proto, že už se pracuje na prototypu vozu s ramenem, které dosáhne až na komín, aby tento vůz bylo možno opatřit měřícím přístrojem a nasadit ho přímo NA KOMÍN, tedy tam, kde je toho už akutně zapotřebí - a pak konečně dojde k objektivnímu změření a tedy i usvědčení viníka. Ten pak bude moci (třeba i za pomoci soudního rozhodnutí) být navštíven a bude mu nařízeno umožnit provedení odběru vzorku z jeho kamen atd. R^

Nezodpovědné zabijáky přece není možné donekonečna nechávat, aby nás pomalu a trvale zabíjeli! :-(

Chcete svobodu v pálení? Dobrá, máte ji mít:  Palte si doma třeba i jedy, ale učiňte taková technická opatření, aby jste veškeré pachy a jedy zachytili, odfiltrovali, a VEN z vašeho komínu aby se ty jedy vůbec NEDOSTÁVALY.

Ale běda vám, pokud se ven dostanou, pokud vám je "ruka zákona" naměří!

1 0
možnosti
Foto

První změřit splodiny přístrojem a teprve pak vstoupit a zkontrolovat čím se topí.

1 0
možnosti
Foto

Abyste se všichni nepoondili. K nám dvakrát do roka chodí pán přímo do baráku odečítat elektřinu a jako útok na osobní svobodu to nebereme. A budeme jedině rádi, až konečně někdo přijde zkontrolovat souseda, který rok co rok v zimě zamořuje celou vesnici hnusným, dávivým, hnědočerným kouřem (my všichni ostatní topíme plynem, někdo dřevem nebo peletkama) a když jsem mu slušně řekla, že kvůli němu nemůžeme dýchat ani větrat, tak mi málem rozbil hubu. ;-€

3 3
možnosti
MK

Naprostý souhlas,kvůli blbcům,musí být kontroly,zákazy apod.Tento týden jsem zažil,jak "uvědomělý svobodný" baráčník zamořil půlku města pálením listí a to prosím v době inverze a bezvětří.Je mu málo,že je to zakázáno,že mu město ZDARMA umožňuje tento odpad uložit na skládku.A proto je třeba kontrolovat a zakazovat.Jó,kdybych mu mohl beztrestně rozhodit sandál.......kontrol by nebylo třeba.

0 0
možnosti
VJ

Hlavní otázkou je, kdo, kdy a za jakých podmínek to právo domovní svobody bude moci překonat. Pokud budou jasná pravidla a nějaký odpovědný úřad, který na základě důkazů s policejní asistencí půjde někomu domu ověřit, že ten černý kouř z komína jsou odpadky, tak to dává logiku.

Ale aby mi domu na základě anonymního podnětu přišel nějaký ušmudlaný ouřada, to bych považoval za jasné omezení mé svobody.

Doufám, že Evropa se nikdy nezfašizuje tak jako USA s jejich slavným Patriot Act a že nadále zůstaneme relativně svobodní.

0 0
možnosti
Foto

To máte dneska, že domovní svobodu lze překonat jen za jistých podmínek a sice z rozhodnutí soudu, který musí zvážit důvody. 

Jenže ono jde o to, aby se tak mohlo dít i bez oněch důvodů.

0 0
možnosti
JJ

OK, pan Polanecký. A teď něco o tom, jak to budou řešit Svobodní.

0 0
možnosti
Foto

Dnes byl na webu článek o legračních fobiích. Spolek strany Svobodných evidentně trpí fobií ze ztráty svobody. Přijít o osobní svobodu není jistě nic legračního, ale u Svobodných a jejich vidin hrůzné budoucnosti se tomu musím přinejmenších usmívat.

2 0
možnosti
JM

J52i48ř70í 76M97í44k78a

7. 11. 2015 3:37

Vysvětlil někdy někdo, proč nejde spalování odpadků prokázat z kouře? Když jde o pravidelnou činnost, tak snad není problém si na ptáčka "posvítit"? 

Jistě je to nákladnější předpokládám... ale náklady ať hradí pak pachatel. Jinak to přece nejde. Musí být nějaký důvod, proč si někdo myslí, že se tam palí odpad.

3 0
možnosti
JM

J86i27ř72í 47M11í65k38a

7. 11. 2015 3:30

Onehdá jsem o tom psal na blog ohledně podobného trendu, který je už více rozšířený v USA. 

A jak je tu zmíněna ta obava z ukrajování svobody - ano, dokonce v některých městech USA mají úředníci pravomoc kontrolovat kompletně ekologický stav domu - zateplení, trubky,... no celé stovky záležitostí týkající se stavby. Včetně samozřejmě typu kotle. Jeden z kongresmanů to na zasedání označil za nové Gestapo, protože se to mělo stát celonárodní federální legislativou napříč USA jako součást jakési klimatické reformy. 

Pokud vím, neschválili to. Tehdy i došlo k určitým trapasům kolem ekologických institucí - manipulování s daty, úniky e-mailů....

Takže to podobně i tady není nic nemyslitelného - už například umožnit úředníkovi kontrolovat typ kotle může být další nejbližší krok. Přece nedopustíme, aby někdo používal neefektivní kotle? :-) Lepší se zbavit ústavní svobody.

0 0
možnosti
JV

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly...

7 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy