Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P14e56t80r 83Č94e12j49k16a

26. 2. 2016 15:58

Osobně se domnívám, že Rychetský pouze vyslovil něco, co už bylo judikováno ÚS dřív.....

0 0
možnosti

Rychetský a spol je jmenován Zemanem a tato parta by měla skácet zákon důležitý pro Zemanova kámoše Babiše? Mám velkou představivost, ale tohle si představit neumím.

0 0
možnosti
Foto

V demokratické společnosti platí, že menšina se podřizuje většině. Na tom není nic bolševického ani komunistického. Nicméně přísloví o psovi a holi je stále aktuální.

3 0
možnosti

Logické by bylo podat ze strany stěžovatelů námitku podjatosti Rychetského.

Ještě pro zastánce neomezené vlády většiny. Demokracie není jenom o tom, ale i o určité noblese. Jak to vypadá, když se po vyhraných volbách zmocňuje státu nadržená opozice je vidět v Polsku, kde se chovají jako běsní psi. Východní Evropa je opět za kašpary a Polsko z důležitého hráče v EU za východní ksindl.

1 2
možnosti

J95i81ř86í 23F75o27g25e82l

24. 2. 2016 8:36

Noblesní Kalousek - jste pobavil.....:-P

3 3
možnosti

Ani nevíte, co všechno Váš blog o Vás vypovídá. V demokracii totiž opravdu není možné, aby menśina vládla menšině. Na to nemusíte být ústavní soudce. Proto máme volby, aby jsme si demokraticky určili, kdo ná bude vládnout a připravovat zákony. To je taky důvod, proč totalitní režimy jako první změní ústavu, aby většina už nikdy nemohla rozhodovat a dělat zákony. A jen tak mimochodem, Rychetský to řekl obecně, né jako odpověď přímo na EET, byť o něm byla řeč. Proč mě nepřekvapuje, že pidistrana má problém s vládnutím většiny?

10 10
možnosti
Foto

Žádná menšina nikomu nevládne, pouze blokovala přijetí sporného zákona. Demokratickým výsledkem tohoto patu měl být kompromis. Teď máme sporný zákon přijatý sporným způsobem, co myslíte, že se s ním stane, až se k moci dostane opozice? Zruší ho, stejně jako oranžoví zrušili II.pilíř důchodové reformy, který byl přijat stejně nešťastným způsobem. Takto se to stalo a stává s mnoha zákony, je to přesně ta příčina, která zavdává nestabilitě naší společnosti, každý rok platí jiná pravidla a lidi už rezignují a přestávají věřit v právní stát. To je ta největší škoda, kterou stát může spáchat sám na sobě.

18 3
možnosti

... souhlasR^ .... je skutečně s podivem, že našeho předsedu ÚS Rychetského nenapadla stejná myšlenka - se kterou v zásadě souhlasím - už v době, kdy se mu na ten jeho soud hrnuly žaloby od jeho spolustraníků za vlády Petra Nečase :-/:-/! Asi se k němu stařecká moudrost dostavila se zpožděním ;-(.

8 0
možnosti

První co v tomhle článku zaujme je nadpis. Jakmile v Česku někdo vysloví názor, který nekoreluje s názorem, který jistá (zejména intelektuální - ale intelektuální neznamená nutně inteligentní) část společnosti považuje za správný - dostane nálepku komunisty/bolševika.

A zeptám se těchto "strážců demokratických principů" - opravdu může menšina rozhodovat o většině?! Není právě tohle chování typické pro praktiky bývalé KSČ?.....

4 7
možnosti
Foto

Byla porušena pravidla sněmovního rokování, která byla přijata demokratickým hlasováním všech parlamentních stran. Jestliže v rámci těchto pravidel, nedokáže vládní koalice prosadit svůj návrh, musí někde ubrat a najít kompromis, případně tato pravidla novým demokratickým hlasováním upravit, ale ne porušit.

Rychetskému nikdo nálepku bolševika nenalepil, nalepil si ji svého času sám.

17 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS