Diskuse

Zakazovat kebab je naprostý nesmysl. Pro halal porážky však žádné výjimky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P17e72t82r 16V85e29s98e59l75ý

28. 3. 2016 11:26

"Pokud je však takové maso k nám dovezeno např. pro arabské hotelové hosty s tím, že by ho konzumenti stejně spotřebovali ve své domácí zemi, nevidím v tom problém." - zvláštní pohled.

0 0
možnosti
Foto

Člověk smí zvíře které vlastní zabít jakýmkoliv způsobem. Jen otrok nesmí, protože nemůže mít vlastní zvíře.

0 1
možnosti
Foto

Nejhorší je lidská neznalost. Většinaje zblblá videí, které na internet dává bůhví kdo. Košer a halal porážkavychází z Bible. Pokud ji zakážeme, musíme ji i zakázat Židům, kteří tutoporážku provádí tisíc let z důvodu, aby podle knihy Mojžíšovy zvířenetrpělo. Porážku v případě košerprovádí takzvaný Šochet. To je osoba, která prošla školením a musí dodržet pěthalachických nařízení, která jsou pevně daná. Šochet při porážce zvířetiprořízne hrdlo speciálním ostrým nožem (chalaf), který nesmí obsahovat žádnounerovnost či zub. Tímto řezem naráz přetne krční žíly, tepny, hrtan a jícen, vdůsledku čehož dojde k prudkém poklesu krevního tlaku v mozku a okamžité ztrátěvědomí. Zvíře díky této porážce netrpí. Maso je nejprve na zhruba půl hodinyponořeno do studené vody, což má za následek otevření pórů. Následně jepoloženo na šikmou desku a posypáno hrubou solí, která díky principu osmózy zmasa krev odstraní. Z masa je též nutno odstranit šlachy a žilní systém. Poporážce je zvíře důkladně kontrolováno a v případě, že by byla nalezenasebemenší vada, zjištěna nemoc apod., zvíře automaticky přestává být košer. Halal je v podstatě to samé. Takže siraději dám maso halal anebo košer.

3 1
možnosti
Foto

To, co vidíte na videu není porážka Hala, ale největšísvátek lslámu Al-Adhaj, kdy po celém světě za velké slávy podřežou bez omráčeníněkolik desítek milionů jehňat, ovcí , krav a velbloudů a nechají své děti abysi v krvi máchaly nohy. Je to k uctění památky Abraháma, kterému Bůh nařídilobětovat vlastního syna – aby v poslední chvíli vraždě zabránil a nechalpodříznout místo syna berana.

2 0
možnosti
ZB

Díky za informaci.To jsem opravdu nevěděl,že největší muslimský svátek je k uctění žida Abrahama,tedy velmi známé postavy z křestanské Bible.Že by Lidé knihy a jejich kultury měly přece jen něco společného....

0 0
možnosti
ZB

Tak Vy prosazujete svobodu a minimální vměšování státu do svobod jednotlivce?Jak je potom možné,že tu prosazujete pravý opak?Zakaz halal a tedy i košer porážky je stejný nesmysl jako zakazovat kebab.

1 0
možnosti
FV

Není. Je to totéž, jako zákaz trápení zvířat.

Pokud přijmeme premisu, že člověk má právo konzumovat jiné druhy, pak by mělo být naší morální povinností uspokojovat svoje potřeby tak, aby jiným jedincům (i jedincům jiného druhu) vznikla co nejmenší škoda - tedy bychom měli volit co nejméně stresující metodu porážky. Proto třeba máme zákony proti týrání zvířat.

0 0
možnosti
ZH

Přidávám se k panu Kindlovi. Židé kteří to berou vážně, nakupují u muslimů a naopak. Musíte brát v potaz, že to podříznutí je skutečně bez utrpení, to zvíře ztratí vědomí za 2-3 vteřiny. Proto je také také Tórou či Koránem tak nařízeno a v civilizovaných zemích musí mít řezník na halal/košer porážky zkoušku.:-)

2 0
možnosti
Foto

Pokud se zakáže Halal porážka, tak se musí zakázat košer porážka, protože to je jedno a to samé.Pokud se u nás provádí košer porážka, anebo halal je to v přítomnosti pracovníka vetrinární správy. Obě porážky se provádí z důvodu, aby zviře netrpělo.

5 0
možnosti
JH

vaše ...Pokud je však takové maso k nám dovezeno např. pro arabské hotelové hosty s tím, že by ho konzumenti stejně spotřebovali ve své domácí zemi, nevidím v tom problém. Ponechme domácím podnikatelům svobodu volby, podobně jako se hotelové řetězce v arabských zemích přizpůsobují svým evropským hostům a tolerují, co je jinak v dané zemi nepřijatelné......

takže klidně ať týrají zvířata jinde, když z toho budeme mít prachy, budeme jejich kulturu tolerovat, za prachy všechno

3 2
možnosti