Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ještě bych dal poznámku k tomu grafu, který kdoví kde sehnal pan Mach, který se snaží přesvědčovat, že regulace EU způsobují snižování hospodářského výkonu. Škoda, že v době krize před r. 2010 není zahrnuto porovnání s nejsvobodnějšími evropskými ekonomikami. Např. Irskem. To by byl propad ! A škoda, že tam není graf pro roky 2011 - 2015. To by byl důkaz, že regulace pomáhají překonat pokles ekonomické výkonnosti a nastartovat růst.:-)

5 3
možnosti
VH

Blábol. Náklady na harmonizaci práva nejsou trvalé náklady každoroční, ale jednorázové. Zůstávají v ČR, do EU ty peníze nejdou. Kofinancování rovněž nejde z republiky, povinnost kofinancování má právě omezovat případy, že se investuje do nepotřebných věcí. Autor v žádném případě navyvrátil to, že zatím z EU víc dostáváme, než tam posíláme. Morální stránka je rovněž nesmyslně hodnocena. Zákony tady jsou tvořeny demokraticky, pokud někdo nechce platit zákonné daně, pak může podnikat jinde. Nelze využívat služeb (popřípadě výhod) státu (EU) , a vyhýbat se placení daní.

5 5
možnosti
VM

Presne a jeho tvrzeni o clu mimo ehp ... Inu, muzeme byt mimo ehpale pak kazdy naa vyrobek bude zatizen clem ... A vzhledem k tomu ze 80 proc naeho vyvozu jde do eu je to vic nez jasna volba ..

0 0
možnosti
JV

Vzdyt i Zeman rekl ,ze nevysoupime z EU , ta nam plati sestinu statniho rozpoctu

Tomu se u nas rika vycuranost.

1 1
možnosti
VM

Pane autore,konečně někdo,kdo napsal,že TOP 09 je levice.Já bych byl ještě tvrdší,i KSČM je proti nim pravicová.

6 4
možnosti
VH

TOP 09 je samozřejmě pravice. Viz ty škrty v sociální oblasti a zavádění spoluúčasti v zdravotnictví nebo omezování průběžného důchodového systému. Někomu se ale nehodí ji řadit k pravici, protože za nich byly výsledky hospodářství katastrofální. Místo abychom Evropu doháněli, náskok Západu se zvyšoval. Kecy o krizi jsou nesmyslné, krize působila stejně na nás jako na zbytek Evropy.

0 4
možnosti
MV

Píšete: "Náklady na implementaci euroregulací v členských státech nechala sama Evropská komise spočítat v roce 2006 na průměrných 3,5% hrubého domácího produktu." Odkazujete přitom na studii, která ale neměří administrativní náklady způsobené pouze regulační legislativou EU, ale regulační legislativou celkovou včetně národní, tzn. překrucujete fakta: "Administrative costs mean the costs incurred by enterprises, the voluntary sector, public authorities and citizens in meeting legal obligations to provide information on their activities (or production), either to public authorities or to private parties." Daňová přiznání, statistické reporty apod. byly i před EU a budou i po ní. Taky je v té studii zajímavé srovnávat mezi členskými státy, např. v Dánsku, UK, Finsku a Švédsku, které mají taky acquis communautaire, jsou administrativní náklady pouze 1,5 % (Česko 3,3 %). Jak je to možné, když jsou taky v té zatracené EU?

6 2
možnosti
MC

KarmaR^. Proto vždy, když socialisté a jejich příbuzní jsou u žlabu nemají rádi poctivé ekonomy s diplomatkami. Tlakem na řemeslo pak mlží, jako by správný hospodář nevěděl co je potřebné pro profitující hodnotnou společnost.:-)

8 2
možnosti
Foto

Tak jste nám vyjmenoval negativa a co třeba si všimnout i pozitiv.

Např.

1/ Po vstupu do EU máme plusovou obchodní bilanci do té doby byla v mínusu.

2/ Volný obchod a díkyněmu atraktivita pro investory.

3/ Ty dotace i když proinvestujeme špatně (a to je pak naše chyba) pořád lidem přináší práci a tím příjem do SR..

4/ Nemáme náklady na ostrahu hranic respektive díky Schengenu je máme minimální.

5/ Máme menší náklady na celní správu.

A takto by se dalo pokračovat.

Máte pravdu v tom, že naše čistá pozice není taková jak se uvádí ona je po pravdě mnohem vyšší.

9 12
možnosti
Foto

PS. Dle volebních výsledků vaší strany je jasné, že se vámi ohlupovat nenecháváme.

5 10
možnosti
VK

Jen dotaz. Určuje je nám EU, co máme stavět?

3 0
možnosti
EP

Neurčuje. Každé dotování čehokoli s sebou přináší vysokou míru korupce, plýtvání a předraženosti. A EU přerozděluje způsobem, jaký v historii nemá svým rozsahem mnoho obdob.

6 1
možnosti
VV

Dobrý den , pište FURT

4 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy