Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Větší země či společenství jsou vždy tím silnějším partnerem. EU může náš 10milionový trh oželet, my ten více než 400milionový trh EU, pokud chceme mít alespoň trošku slušnou ekonomiku, oželet nemůžeme. I kdyby se splnil sen Váš a Vám podobných a EU se rozpadla, pořád budeme ve slabší pozici proti Německu, Francii,....a pořád se naše ekonomika bude muset přizpůsobovat té jejich.

Stejně tak z hlediska bezpečnosti a politiky se vždy musíme podřídit dohodám se spojenci (např. NATO)

Ostrůvkem ekonomické svobody a bezpečí se můžeme stát jen pokud zela uzavřeme svou ekonomiku vnějšímu světu-jinak totiž budeme muset akceptovat, že nemůžeme v ekonomické ani v politické oblasti dělat co chceme. Když se ale vůči ostatním uzavřeme zase nebudeme ostrůvkem svobody ani bezpečnostní, malý stát je totiž vždy v ohrožení vůči nárokům okolních zemí .

Vaše tvrzení je proto uzcela zcestné a je pro nás bytostně důležité si ten vlak nenechat ujet-doplatili bysme na to nejn my, ale i naše děti a vnoučata.

6 5
možnosti
Foto

Pane Polický R^... Nicméně tohle někteří prostě nepoberou.

2 4
možnosti

O19n17d10ř73e57j 53N83ý95č

5. 10. 2017 11:12

A tohle má být politik který nám chce vládnout? Děkuji nechci. Ostrůvek ekonomické svobody a bezpečí. To v dnešním globalizovaném světě kde náš obchod míří v drtivé většině do zemí EU by chtěl autor jak? To by mě velmi zajímalo. I kdyby jsme z EU vystoupili tak bysme museli většinu nařízení EU plnit abysme mohli s ní obchodovat. I to neutrální Švýcarsko musí plnit. Bezpečí. Takže vystoupit z schengenu a opět zadrátovat hranice. A projekt EU havaruje. Kdyby to byla pravda tak si myslí tento rádoby politik že by se nás to vyhlo i kdyby jsme byly mimo EU když máme být ostrůvek ekonomické svobody? Jednoduché hesla bez vize jak to provést a co by to pro naši zemi znamenalo.Prosperita EU je v našem národním zájmu a EU můžeme ovlivnovat spíš zevnitř než zvenčí.

5 3
možnosti

Tak řešením je dvojrychlostní Evropa. Pokud chce mít Francie s Německem superstát, tak ať ho mají, ale ať do toho nenutí i ostatní země. V rámci EU může přeci koexistovat tvrdé jádro a ostatní volněji přidružené země.....

2 0
možnosti

Problem je, ze ten vlak, ve kterem je Kalousek pruvodci, stoji na jedne velke tocne otacejici lokomotivu smerem vychod, na trat, ktera smeruje do doby o desitky roku zpet. Prilis svobody skodi. Se nekdo rozhodl.

1 2
možnosti

No, jen jestli tak nějak neujel vlak Kalouskovi?

2 5
možnosti

J31a21k97u82b 65M32a94c86h

5. 10. 2017 10:36

Nejsem politolog,ale jako dlouholetý obyvatel země pod vlivem SSSR mohu s jistotou prohlásit, že EU je postavená na stejných principech jako byl SSSR. A jako byl Sovětský Svaz ovládán hrstkou nevolených, tak i EU vládnou nikým nevolení byrokraté. Sovětský Svaz zanikl díky narůstající byrokracii,korupci a neschopnosti se reformovat, EU postihne naprosto stejný osud. Každá vláda marxistů končila fiaskem a bankrotem, jejich nástupci, neomarxisté to "neumí" jinak. Jsou totiž nepoučitelní.Je jen otázkou času, aby si Evropané uvědomili kdo jim ve skutečnosti vládne.

10 5
možnosti
Foto

Pokud ten "rychlý vlak EU" znamená zamoření naší vlasti nekompabitilními jedinci a slepé přijímání evropských úřednických volovin, tak děkuji, nechci.

5 3
možnosti

on ten rychlý vlak představuje především ztrátu naprosté suverenity ČR. O všem se bude rozhodovat v Bruselu, kde má rozhodující slovo Německo s Francií. A díky Lisabonské smlouvě se pak musíme slepě podřídit......a jak moc velkou váhu má při hlasování Česká republika jsem nejlépe viděli v případě kvót pro uprchlíky - žádnou Rv

6 2
možnosti

Já jsem na jednom komunistickém nádraží stál přes dvacet let,mnozí ještě déle.Jeden vlak už nám na moc dlouho ujel...

8 1
možnosti

A že nyní stojíte na nástupišti, které je ještě horší než to komunistické, to si neuvědomujete.

3 2
možnosti

Plně sdílím vaše názory a za tento článek vám dávám karmu.

6 2
možnosti
Foto

Miroslav Kalousek je sice arogantní muž, avšak je to jednoznačně nejlepší ministr financí, kterého měla ČR. A jeho úvahy jsou nadčasové.

7 7
možnosti

To vážně při svém obdivuhodném vzdělání (úspěšné vystudování medicíny je doopravdy obdivuhodná věc) nevidíte to, jak EU nasměrovává vývoj Evropy na úplné smetiště?

6 2
možnosti

Jako volič, bych vám osud této země do rukou nikdy nesvěřil. Důvodů je mnoho.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS