Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan autor by ještě mohl zmínit stát,kde se neplatí daně a říci nám z čeho se bude plati školství,zdravotnictví,sociální pomoc,policie a vše ostatní,na to se synek neptal?Až vystoupíme z EU,tak asi všechny daně zmizí a nastane jakýsi utopistický ráj bez elektromobilu a plný blahobytu,kde se štědří lidé předhánějí v tom,kdo přispěje dobrovolně nejvíc na společné výdaje...;-)

7 8
možnosti
Foto

Vše co je důležité si dokáží lidé zorganizovat pomocí dobrovolných vztahů. Na to nepotřebují ani krále, ani císaře, ani ústřední výbor ani demokratickou vládu. Na tyto otázky dokáže dobře odpovědět teorie dynamické efektivity a teorie podnikání, vše rakouská škola ekonomie.

5 1
možnosti
Foto

Smutné bude, až mu škola tyto základní pravdy vymaže důslednou indoktrinací. Vám samozřejmě karma. R^

9 0
možnosti
ZH

Je mi z většiny diskutérů smutno. Tak jen k zamyšlení z projevu R. Reagana:

Myšlenka, že vláda je zavázána lidu, že nemá žádný jiný zdroj moci, je pořád ta nejnovější, nejunikátnější myšlenka v celé dlouhé historii vztahu člověka s člověkem. Toto je tématem těchto voleb: Zda věříme ve vlastní schopnost sebevlády, nebo zda opustíme americkou revoluci a přiznáme, že malá intelektuální elita ve velmi vzdáleném hlavním městě může plánovat naše životy lépe, než si je dokážeme plánovat sami.

Říkají vám i mně, že si musíme vybrat mezi pravicí a levicí, ale já tvrdím, že žádná levice a pravice neexistují. Existuje pouze nahoru a dolů. Nahoru k odvěkému snu člověka – maximální svobodě jednotlivce v souladu s pořádkem – nebo dolů k mraveništi totalitarismu. Bez ohledu na jejich upřímnost, jejich lidumilné motivy, nastoupili ti, kteří by obětovali svobodu za bezpečnost, na cestu dolů. Plútarchos varoval: „Pravý ničitel svobody lidí je ten, kdo mezi ně rozdává peníze, dary a výhody.“

Otcové zakladatelé věděli, že vláda nemůže řídit ekonomiku, aniž řídí občany. A věděli, že když se do toho vláda pustí, musí používat sílu a donucení, aby dosáhla svého záměru.

15 0
možnosti
MS

Opět si vystačím s citátem Jana Wericha: "To je blbý, to se bude líbit!":-)

10 1
možnosti
LV

Byl jste rychlejší :-)R^

1 1
možnosti
JU

J39a94n 22U44l66r47i72c82h

26. 2. 2019 12:34

Jsem velkým zastáncem osobních svobod, ale je třeba si uvědomit ze žádné osobní svobody bez společnosti která by je vymahala proste neexistuji. Tudíž stěžovat si na to ze musíte platit ze své kapsy do společné ze které se plati instituce které vám tu osobní svobodu zajišťují je trochu zvláštní. A to pomíjím to ze ti politici jsou vámi voleni.

12 1
možnosti
MS

Podobné názory jako autor zde už dlouhá léta razí pan Kšír. Ale na otázku, z čeho by stát platil učitele (zdravotnictví, policii, hasiče,...) kdyby se zrušily daně, nikdy neodpoví.:-)

6 1
možnosti
DV

D17a74v24i22d 33V43l79k

26. 2. 2019 12:29

Ti proklatí neomarxisti.;-D Doufám ,že už jste synovi koupil pořádnou bouchačku;-)

6 1
možnosti
ZJ

... jo pětiletý kluk ... to je něco! To je rozumů, to je postřehů, sám se svým stejně starým vnukem vedu mnoho podobných dialogů a nepřestávám v nich být neustále překvapován a porážen jejich logikou. A je na vás otcích a nás dědech, čím jejich ještě prázdné, avšak už zvolna už se zaplňující ,,harddisky" naplníme a jaké vzory v nich probudíme, co si zkrátka budou pamatovat R^!

3 0
možnosti
Foto

Tak politici se zlé EU nám zakážou auta....touhle demagogií opravdu můžete krmit jen pětileté děcko.:-)Pokud je ten syn realný,jeho svět bude uplně jiný než ten náš,tak to prostě je....všechno jde hrozně rychle dopředu,i ty elektroauta.Nebo si opravdu myslíte,že inovace a technologický pokrok v autoprumyslu se zastaví...?

6 4
možnosti
ZH

"Tak politici se zlé EU nám zakážou auta....touhle demagogií opravdu můžete krmit jen pětileté děcko"

Žijete na Marsu? Nesmyslné emisní normy, zákazy dieselů, nepotřebné pitomosti povinně montované do nových aut apod. jsou jako co? A to že dnešní dobrotivý stát obere člověka o větší díl vydělaných peněz je fakt.

2 0
možnosti
RJ

Tomu se říká demokracie.

Podle mě je to zase slepá odbočka a časem se to přelije do plutokracie.

Bohužel žádné státní zřízení není to "správné".

Demokracie - aby se udrželi u vlády a ukázali že pracují tak úředníci vymýšlí pořád nové a nové zákony a nařízení, kdyby jen udržovali stávající tak by to vypadalo že nic nedělají, a to je problém demokracie.

Dokud je demokracie mladá tak to jde protože ty zákony se většinou týkají důležitých věcí. Jak ale demokracie stárne a zákony jsou už na ty velké věci, tak se soustředí na ty malý věci. A pak to skončí tím že budou totální zákony a nařízení na všechno.

A pak to padne,změní se státní zřízení, asi na korpokracii protože současné obří korporace mají často srovnatelné armády a peníze jako státy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy